Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 16 August 2014

Siapa Cik Chenta?

*oh eyebag sebeban!normal la muka ngantok,nak2 time hadap buku kat pustaka!*


hai uolls ! pergh ! tajuk gempak habis ! macam la dia tu sasterawan negara yang orang duk tanya2 sangat ! siapa chenta ni? pelakon? artis? blogger? ya ! blogger ! *alah blogger je pun* bukan terlist dalam top10 google search pun cik ta kau nih..

actually ramai yang duk tertanya2 

"nama awak chenta ke?"

sekali tengok nama kayak cewek indon pon hado! but sebenarnya tu just nama komersial chenta sebagai pemilik page hospital cinta dan blogger medical chenta yang serba daif ni..

kenapa menggunakan nama "chenta" sebagai nama komersial?

cuba uolls sebut nama chenta 24 kali tanpa henti dalam 1 nafas?

chentachentachentachentachentouching?!

touching mean mudah tersentuh right? *biarlah vokal lari,aku rasa bunyinya dekat2 dah tu* yes,mudah tersentuh dalam eksperesi penggemar cinta namun ku bukan buaya ya!

lagi pun sejak blog medical chenta ditubuhkan,memang ramai duk panggil chenta ni as a doktor cinta tapi benda tu tak kekal lama pun.biasalah orang melayu kita,lama2 dia nak benda tu makin mudah.dari nama panjang lebar doktor cinta now orang panggil cinta je,yg berat lidah panggil aku cik ta lagi simple la kot!

well biasalah lidah tak bertulang bukan directly dieorg akan sebut cinta ala2 versi baku tu so dieorg lebih comfort kot dengan panggilan centa and since tu lah terciptanya nama "cik chenta"

by the way,sekarang chenta dah mula masuk sem baru untuk program ijazah so maybe chenta lebih sibuk berbanding zaman dulu2..yela dulu zaman dugung tersadai,tau makan tidur ja! sekarang zaman horror kembali lagi ! assignment,kelas,exam,urghhh!! 

"IM SO BUSY :(*

doakan chenta ya semoga dipermudahkan segalanya,thanks semua :*

1 comment:

Noura Qifays said...

hikss! touchingggg...hahahaah... ppe pon... gudluck for ur new degree life dear.. semoga dipermudahkan :)