Ensiklopedia Doktor Chenta

Wednesday, 27 August 2014

Maksud Kemajuan

bila cakap pasal kemajuan secara automatik kita akan terfikir benda yang superb giloss seperti mesin waktu yang memudahkan aku untuk tahu apa yang akan jadi akan datang dan pintu kemana saja untuk aku holiday ke paris tanpa membayar tiket flight 1 sen pun! *nampaknya sel2 otak chenta dah mula berhubung :')*

aku tak nak pandang jauh2,cukup la dalam arena hidup aku.

masa zaman muda2 dulu first phone yang aku pakai jenis 3310,first time aku jadi seorang facebooker,twitterer,blogger pun lepas SPM and aku mula menggedik nak register instagram selepas disyaki menghidap penyakit selfie tahap ke empat !

tapi itu dulu ! budak2 sekarang tak habis SPM dah pakai aipong! phone sekarang makin besar kononnya makin rare,aku rasa tahun 2020 akan munculnya phone saiz 54 inci! budak darjah 1 pun dah ada facebook,sebelum pergi sekolah update dulu status seround nak bgtau nya satu dunia dia nak pergi sekolah! dulu aku pergi sekolah membanting tulang 4 kerat nak bawak buku biology,fizik,kimia yang tebalnya tak kurang 3 inci tapi budak sekarang bawak ipad pergi sekolah dan buat latihan dalam i-buddy!perghh gila canggih kau...aku nak merasa ipong pun since dan umur 20 an ni..


dulu aku pernah juga berangan nk pakai phone mahal2,yelah parent aku kata selagi tak habis sekolah selagi tu say NO to phone..jadi duk godek phone member je lah.ada setengah tu jenis hati tak tenang kalau tak selari dengan peredaran zaman.pantang orang lebih,dia pun apa lagi nak up jugak!

but now aku cuba belajar erti syukur.tak perlu nak pakai phone mahal2,cukuplah sekadar aku boleh mesej,call,lap debu blog aku ni dan tayang mulut ikan kembung aku di instagram so enough ! selagi benda tak rosak,pakai! tu adalah salah satu cara nk tengok seseorang tu setia ke tak haha!

my instagram : http://instagram.com/cikchenta94


1 comment:

Anonymous said...

entry buat gelak tak henti2 XD