Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 3 August 2013

Paku Dulang,Paku Serpih

budak2 zaman sekarang semua dah cerdik pandai kalau bab2 IT ! sebut FACEBOOK,siapa yang takde tu memang sah korang still hidup zaman firaun buat kerepek ! actualy cepat je progress otak budak2 ni,kalau dulu facebook ni takde lah top sangat pun tapi sejak2 nak menggapai wawasan 2020 ni facebook kian hangat dikalangan remaja ! mungkin budak2 ni kena tukar cita-cita mereka

"what is your ambition?"
"i want to be a HOTSTUFF !"

kemain lagi dalam facebook,nak2 time bergambar ! suka sangat dia menghedit bagai... bagi chenta tak salah pun kalau nak sangat jadi popularetis gituh tapi biar ori la beb ! tu tak termasuk lagi yang serba serbi gambar dia nak upload,kejap2 terpampang kat wall even nak bagitahu letih pun habis posing gambar buat muka cute la sangat ~ kan? kan?


*like la status saya ! like laa! share laa! :'(*

kerana populariti,semua tergadai ! rela biarkan maruah dipijak2 ... kejap pakai tudung,kejap tak pakai tudung.. lepastu edit buat mata kasi bolat,duckface then letak caption

"itew ta chumill cam awak :')"

ini lah yang dikatakan sampah masyarakat,membuatkan aku tertanya2 apa motif depa buat kerja tak "super" bikin like that huh? ni bukan soal jelous ok,but biarlah berpada-pada. tak perlu lah over-social sangat . jangan semata2 kerana hotstuff segala gambar freehair,status lucah di luar tabi'ie tu pun nak post .. rilek brother,brother rilek ! think twice la before u do something ok :)

# info dari harian metro,menurut kajian negara Malaysia merupakan negara pengguna FB yang paling tinggi berbanding negara2 lain ! FB ni tak silap aku , Mark Zuberg yang cipta . tapi kenapa orang melayu kita pula yang melebih2 sedangkan negara barat tak main lah FB ni macha oii ~ nampak tak permainan kat situ? orang meLAYU ditindas sekadar dengan FB je!

No comments: