Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 27 July 2013

Hidup Umpama Roda

kadang-kadang Allah menguji kita dengan kedukaan,adakalanya Allah menguji kita dengan kesenangan tetapi sejauh mana ketakwaan kita? tepuk dada tanya iman .

pejam celik sekejap je masa berlalu ! hampir 20 tahun chenta menghela nafas di bumi Allah ini . masa zaman chenta sekolah dulu,chenta bukannya dikalangan budak yang bijak pandai ! kalau dalam kelas tu memang dapat nombor last sekali ! bab langgar disiplin chenta lah nombor 1 ,nak2 kalau kes handset memang nama chenta lah atas sekali . dulu memang agak perit nak hadapi semua ni,kejap2 cikgu disiplin panggil . erggh! serabut betul !

tapi bila chenta dah makin dewasa,chenta faham apa itu erti kehidupan . kalau dulu chenta selalu dalam dilema disiplin,jadi top 10 dalam FAILED student tapi sekarang Alhamdulillah kehidupan chenta lebih matang dari dulu but im still feeling like 17 years old got it?

tak semestinya seseorang yang pernah gagal dalam hidupnya bererti dia tiada masa depan tetapi ingat , orang yang pernah tersungkur dalam kehidupannya saat dia bangkit untuk maju kehadapan,best student pun boleh dikalahkan ! so jangan pernah pandang rendah pada orang lain dan jangan sesekali berputus asa dalam kehidupan !

dulu chenta selalu dipandang rendah sebab tak jadi top 10 best student , tapi sekarang siapa tahu melainkan Allah sebaik-baik perancangan . 


Rafhanah Afiqah,thats is my real name ! insyaAllah 1 day i'll be a lawyer :)

2 comments:

zulhilmi tempoyak said...

beza manusia dengan manusia adalah ilmu.. :)

Nur Azwa Edora said...

namanya seindah tuannya ... :) hihi