Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 5 August 2013

Hanya Aku Cari Kau Seorang (HACKS)

Saat umur ku sudah menjangkau 19 tahun,secara rasminya sudah termaktub di buku perlembagaan bahawa aku tidak layak untuk diberikan kerja sekolah dan membuat presentation dengan menggunakan kertas mahjong yang nipis tu *tangan ke bahu,mata ke atas*

semua assignment dan segala projek pembentangan chenta kena buat pakai microsoft so nak pakai microsoft of course we need a laptop to do that ! macam biasa,chenta akan bazirkan masa chenta di kelas start pagi membuta tu sampai lah hampir terbenamnya fajar sadiq ! bukan chenta sorang je,kawan2 chenta pun begitu dan biasanya kami akan adakan sesi study group bersama2.nak buat assignment dan study segala bagai ? kena tunggu malam lah jawabnya.

standard chenta akan start untuk study dan buat assignment bermula jam 10 malam sampai la mata dah layu . bila dah asyik duk menghadap laptop,sibuk duk baiki assignment yang lepas satu persatu di reject, biasanya memang chenta akan buka google dan ..............


seperti biasa pakcik google tak kan pernah mengecewakan chenta ! apa chenta nak semua dia bagi .. tapi bila jari dan mula menggodek dekat website maka secara automatik assignment dan study akan di anak tirikan ! sorry sayang,aku takde niat nak buat kau macam tu :(

totaly kalau tolak tambah rasanya chenta lebih banyak spent kan masa chenta dekat webie daripada buku-buku yang berlonggok atas meja study chenta tuh ! chenta duk pikiaq-pikiaq juga lahai nak buat lagu mana ni.. delete blog? deactive FB? mana mungkin,itu aset gua beb ! so nak tak nak chenta kena buat jadual baru,dalam seminggu just boleh sekali je melawat pakcik google !! herm..agak2 berapa lama aku boleh tahan tanpa blog,FB,twitter dan instagram kesayangan aku tu huk3 ..

bila dah besar ni,hidup jauh dari keluarga,kena berdikari so hati yang sepi ini sentiasa mencari2 something yang zahir untuk meluahkan segala isi hati yang terpendam . firstly memang lah kita kena berdoa minta pada Allah diberikan petunjuk,permudahkan segala urusan (Ketahuilah, hanya dengan mengingat Allah (zikrullah) hati menjadi tenang".Q-S Ar-Ra'd ayat 28) and the second thing yang chenta akan cari is my asus !


bagi korang yang double standard,mesti nampak cikai je laptop kesayangan chenta ni tapi bagi chenta laptop ni memberikan chenta sejuta spirit to keep me move foward ! actualy ni special given dari daddy chenta wee.. so selagi tak jahanam selagi tu asus ni akan kekal bersama chenta ! melalui asus yang serba putih ni juga la dapat lah chenta luahkan perasaan chenta untuk taip entry di blog chenta yang serba daif ni kan hukhukhuk ..

ok lah,chenta ni tak boleh menghadap webie lama-lama,lagha chenta dibuatnya so i need to continue my work right now . we have been strong for too long ! idios !

# announcement : chenta terpaksa batalkan segmen yang chenta buat baru ni disebabkan kesibukkan berpanjangan dan tiada sambutan hangat dari para blogger , tragis gilaaa! maafkan chenta semua :'(

2 comments:

fatin aziz said...

saya pun guna asus..hehe..samalah mcm saya..bila tengah study elok2 then buka internet tros x jdi segala assignment..last2 tutup assignment ngadap laptop..lumrah kehidupan..hehe

Syarafi[skyforce331] said...

Sama la kita pakai asus..performance bagus senang buat kerja memerlukan processor besar...tapi bila nk buat kerja bukak internet kerja trus padam :D hahaha, ya saya memang budak jmti..knapa ya? :D