Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 9 August 2013

Bicara Hati Di Pagi Hari

hai gojes ! sekarang ni chenta dah kurang sangat makan angin dekat FB so lepas ni jangan pelik kalau FB chenta mula berkarat ! sebenarnya bukan sengaja chenta nak biarkan FB chenta tu berdikari tapi bagi chenta FB ni macam nasi lah bagi chenta,kalau sehari tak buka memang tak sah tapi bila dah buka,duk pakat tonyoh juga lah screen phone ni menggodek apa pun tak tahu.

lagi pun kalau duk update status kat FB ni ada je yang nak membangkang,nak luah feeling pun rasa bengang je bila ada makhluk yang tidak bermoral main simbah asid ! choii betul ! sepatutnya FB ni kena buat button like dan unlike je kan senang ye dak? tak payah nak duk berbahas ala parlimen siap bawak keluar segala auta bagai . tapi kalau takde komen pun susah juga,sebab hidup ni takkan sempurna tanpa pengkritik kan...?? terima kasih la pada pengkritik :')

so chenta ambil keputusan untuk kurang kan dalam dunia FB ni,blog pun mungkin hapdet sekali sekala je kot sebab as u olls tau chenta memang busy sejak bermenjak ni . buat masa sekarang ni chenta lebih aktif dekat instagram dan twitter ! well biasa lah,i kan belia agresif . rasanya main instagram dan twitter ni lebih tenteram kot sebab chenta boleh update status dan upload segala gambar chenta yang %^&# sepuas2nya ! kalau ada member2 yang nak chat dengan chenta ke,chenta lebih suka chat dekat whassap atau wechat sebab ada animation yang chumill ala2 cute tuh ~~

dulu memang chenta akui yang chenta memang gila kan FB ! darah muda biasa lah,ingin kan perhatian . masa ni angin miang mai kan tu yang gatai menggelar tu hahaha ! tak percaya? try stalker budak2 hot stuff atau pun yang jenis batak hot ! most of them ramai yang still budak sekolah betul tak? kebanyakkan ok,yang tua2 ganyut tu ada lah juga tapi tak ramai kot *tangan ke bahu mata keatas* . chenta tak tuju pada sape2,ini kajian umum dan based on my experience ! habis semua gambar nak upload dalam FB,nak2 yang jenis pro pakai photoshop memang kemah keming laaa .. tambah pula sekarang tengah top orang duk guna aplikasi camera 360 ni ..

by the way pada adik2 yang suka update2 gambar ni,jangan lah over sangat ye ... tak perlu lah nak bolatkan mata tu sampai nak terjojol biji mata korang , seram aku dibuatnya . if nak letak sangat lah gambar kat FB tu,jangan lah sampai menggoda dan tarik perhatian lelaki . orang duk puji2 hang comey2 tu jangan duk kembang sangat lah,dosa bergerak 24 jam kak oi kalau dah buat orang lain interest tengok gambar hang yang supa diva tu even pakai tudung sekalipun . yang freehair takpayah cakap lah,tu tak advance dengan baju seluar macam sarung balut nangka .

chenta rajin juga try stalker,tinjau dunia global ni . ada juga lah yang menegur tu tapi bila dah ditegur ada pula yang melenting . actualy chenta just cakap sekadar untuk renungan bersama,termasuk diri chenta yang tak pernah lari dari kesilapan ni . kau tegur aku,aku tegur kau,chill ok?

so sekarang chenta macam biasa,menjamah dan meratah segala buku dan assignment tapi ada pula kerja part-time kalau dah musim cuti2 ni . ok,chenta kena ajar adik chenta subjek biology dan akaun ! fuh~ mujurlah masa form5 dulu belajar,kalau tak retina pun belum tentu aku kenai hukhukhuk.

1 comment:

nurcahyaku5 said...

Terima kasih kunjungannya