Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 1 September 2013

Gandingan Smartphone & Tablet !

sekarang dunia semua serba serbi nak canggih,nak2 anak-anak muda zaman sekarang yang obses gadeget macam chenta ni *yow ! chenta anak muda lagi yow! * ! chenta pun tak pasti apa motif chenta kumpul segala tok adam cucu dari nokia 3310 sampailah BB Z10 , tapi 1 masa nanti agak2 kalau dah kepet sangat boleh tak aku nak bayar zakat pakai semua gadget yang aku ada ni ??

kalau dulu kemain lagi main game ular kat tab nokia 3310 tu,tebal gedabak punya phone ! tapi kalau pakai zaman 90 an dulu rasa macam anak orang kaya je ! memang kaya sebab hanya phone tu je yang mampu dihanding ke kepala anjing sejauh 200 KM sejam !! kau ade?

tapi sekarang ni orang pakat duk pakai screen tonyoh belaka,kalau dulu bukan main susah nak mesej dengan kekasih takut keypad berbunyi kang,mak pulak bangun ! sejak ada screen tonyoh ni,semua jadi mudah . nak mesej malam2 pun tak payah risau takut keypad berbunyi,just kena advance sikit la lepasni buat phone yang boleh nampak dalam gelap ke kan? tak payah lah sibuk nak selubung dalam selimut ! panas baq hang !

kini gandinngan smartphone&tablet mampu mengubah segala-galanya ! bateri tahan lama,kamera sehingga 8MP ,tahan debu dan yang penting boleh rendam air !! lepas ni boleh basuh lah phone tu tapi untuk di spin aku tak jamin ea !

memperkenalkan gandingan smartphone & tablet SONY XPERIA Z ULTRA !!

Jom dapatkan sony xperia Z ultra DISINI !!! 

pakai sony then guna pakej guna internet dan mesej tanpa had !!! jimat lagi menjimatkan ! apa lagi CEPAT TENGOK SINI!!!

JOM DAPATKAN DUIT MELALUI BLOG ! KETAHUI RAHSIANYA!

3 comments:

Kechek Buzz said...

hahaha..comel p'kataan tonyoh tu...

Yumida Huda said...

yumida pun pernah gak memiliki 3310 tu
mmg kebal hp tu
skrg still setia pakai nokia...nak beli bb..tp mahai

jemput join segmen ni :

http://umikasum.blogspot.com/2013/08/segmen-tinggalkan-url-blog-url-entry.html

pemenang akan memenangi hadiah: ankle bracelet & wallet
jom la join :)

MG schmidt said...

batery sony ni xdela tahan mne pun ..
tp ok la ..sbb smartfon mstila org gune line tenet, ble da on9 tautau jela life btry cmne ..huhu

done folow doc chenta.
salam kenal dr MG :)