Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 21 June 2013

JUDGEMENTAL

Dalam hidup chenta takde yang lebih menyerabutkan daripada assignment yang bertimbun macam tsunami tu .

"kecoh la lu chenta,aku buat assignment kat universiti pun takde lah kecoh macam kau"

apa kau fikir assignment aku ala-ala hazelnut ke,by the way pada kakak-kakak atau abang-abang yang dah ada master atau pHd mungkin rasa tak releven lah kalau chenta mengeluh berhempas pulas dalam blog serba daif ni but im still new in the world of as a undergraduates .

untuk semester 3 kali ni chenta didera dengan 3 assignment and i need to complete my assignment in 5 month , actualy i think i'll get a mad symptom one day herm .. aduih memang sakit kepala separuh abad la dibuatnya,assignment then exam this is common as a student like me . assignment untuk subjek usuluddin dan bahasa melayu boleh lah juga nak goreng tapi untuk assignment bahasa arab u olls bleh bayang tak betapa seksanya chenta nak reka ayat essay dalam bahas arab dengan bantuan kamus bahas arab yang tebal kat tepi chenta ? *kipas angin semaksima mungkin*

bila chenta dah siap sebahagian part folio,then im will discuss with my lecturer, kalau 100% betul takpe tapi kalau assignment tu ada problem

"awak ambil balik assignment awak ni dan baiki balik"

ayat ni lah yang aku paling bengang,datang dengan penuh harapan dan pulang dengan kehampaan and yes aku memang malas kalau nak kena baiki balik lepastu kena pergi print balik . tapi bagus juga kalau kena macam ni sebab chenta tak kan belajar dan mungkin akan mengulangi kesalahan yang sama. Dalam mencari ilmu ni, kenalah buang ego dan rendahkan diri serendah-rendahnya. I wasn't complaining. I just want to share with you guys the ups and downs in my life! Well I chose to be in this field, so yeah I just got to move with the flow and beat it! Not a problem. 

but the world need more positive people perhaps the one like u,dimana ada kemahuan di situlah ada highway . nak tak nak kena tempuhi juga kepayahan bagai nak lelah separuh nyawa ni , kalau tak macam mana nak achieve our dream ? so sekarang chenta kena kuatkan semangat dan muntah kedarah dengan segala buku yang berdebu dalam almari chenta tu . biarlah susah-susah dahulu senang kemudian ,who knows maybe one day I will be an aggressive lawyer *perasaan trolololo*

court mahkamah syariah di universiti

And most important of all, each and every future lawyer in this world has gone through the hardship I encounter right now. If they can, I also can what.in a nutshell,im busy,busy,busy and busy right now until i've done my work first,pray all the best for me .

1 comment:

Lepakz.Net said...

biasa la tuh lecturer nak asaimen yang bagus dan kadang-kadang nak susahkan student..