Ensiklopedia Doktor Chenta

Thursday, 23 May 2013

When I'm Back !!!!

Rasanya dah lama chenta tak luangkan masa untuk update blog kesayangan chenta ni . by the way , first of all chenta nak minta maaf sangat2 pada mana2 blogger yang sertai segmen chenta hari tu sebab chenta terpaksa batalkan segmen tu . Actually segmen tu tak sampai target chenta dan tidak mendapat sambutan yang menggalakkan , mungkin sebab chenta jarang pantau pasal segmen tu . tu lah chenta , nak sangat buat segmen tapi tak care pasal segmen yang dibuat . im so sorry , please ! 

ada some reader tertanya2 kemana chenta menghilang sampai blog yang serba daif ni dibiarkan berdebu ? ok , sebelum ni chenta agak sibuk berdating dengan segala buku bagai . Almaklumlah peperiksaan untuk semester 2 is around the corner and Alhamdulillah chenta boleh jawab semua soalan yang separuh gila tu . entah betul entah tak itu belakang kira , yang penting kita dah usaha sebaik mungkin  ! 

dah puas bertarung dan bercinta dengan mr.study so inilah masanya untuk chenta lepaskan tension yang berkemaruk dalam jiwa chenta ni .


bangun pagi2 terus chenta drive keluar dengan adik chenta . dah lama chenta tak ber-window shopping sejak2 duduk kat hostel . nak pergi mega mall jauh sangat so chenta decide nak pergi mesra mall je lah even tak banyak benda menarik at least dapat juga lah chenta lepaskan nafsu shopping chenta ni wee ~

sampai kat sana semestinya chenta akan pergi watsons dulu , biasa lah perempuan kalau tak topup barang makeup bukan chenta lah tu hahaha . 


kosmetik yang menjadi pilihan chenta semestinya produk maybelline . bagi chenta produk maybelline ni seriously memang sesuai dengan skin chenta yang agak sensitif ni , even harganya agak mahal tapi produknya memang berkualiti lah beb . first tip dari chenta kalau bab2 kosmetik makesure kan dulu bahawa ianya diiktiraf oleh kementerian kesihatan sebab sekarang dah banyak2 produk2 yang tiruan dan yang paling penting sekali pastikan produk tu takde lemak babi or anything yang boleh menjejaskan keaslian halalan toyiban tu .


clear smooth bb cream stick maybelline adalah pelengkap chenta . kalau takde stick ni rasa macam tak confidence je nak berjalan depan khalayak ramai , cewah hahaha . harga nya rm 24.99 sahaja dan tak rugi lah kalau beli sebab benda ni pun dah menjimatkan . just pakai stick ni saja dah cukup , tak perlu nak berlapis krim , foundation dan bedak bagai .

kalau dah penat berjalan rasa macam tak sempurna kalau tak kedarah dulu sebelum balik hahaha . so hari ni taste chenta , chenta rasa nak makan makanan western je . mujur ada kedai western kat mesra mall ni , bertuah badan juga lah berjalan hari ni sebab dapat apa yang chenta nak dari duk mengidam sampai sudah kan .


here we go  ! lamb chop stick , rm 20.00 untuk 1 pinggan . actually sumpah chenta cakap rasa memang kaw memang da boom lah hahaha . tinggi taste kau chenta . so kalau nak rasa lamb chop special ni boleh lah jejak kan kaki dekat mesra mall ni sebab memang lain dari yang lain lah .

jalan2 juga tapi bila chenta survey keadaan mall tu rasa sedih pun ada bila tengok kelakuan anak2 remaja sekarang ni . jalan laki perempuan duk pegang sana sini , dengan pakaian yang tak ikut syarak hurm . . bukan nawaitu chenta nak berlagak baik ke hape tapi sekadar peringatan buat semua , tutuplah aurat dan jaga akhlak itu lebih baik betul tak ?

p/s : cuti2 pun tak boleh main sangat , kena struggle untuk semester 3 pula .. doakan yang terbaik untuk chenta ya peace yo :D

No comments: