Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 4 May 2013

Dia Boyfriend Saya !

hujan lebat tanpa henti ditambah pula dengan aircond , jam menunjukkan tepat pukul 2 pagi ! fuh , mata chenta bukan main lagi mengantuk ni tapi disebabkan kesejukkan yang amat tak berjaya juga chenta lelapkan mata choi !

bila fikir-fikir ada juga moody nak study tu tapi nafsu mengantuk mengatasi segalanya so chenta decide untuk menghadap "muka buku" buat kali terakhir untuk semester 2 ni . oh dear , serius chenta cakap facebook betul2 melaghakan ! even chenta tengah study sekalipun kalau nampak je internet access terus merayu pada pakcik google minta tolong buka kan page fb ! so muktamad , lepas ni chenta kena tekad supaya tidak tewas pada fb dan blog! chenta fokus study !

stalker punya stalker , newsfeed chenta bukan main penuh lagi dengan status2 cinta bagai . status jiwang besi tu chenta tak kisah sangat , yang menyakitkan mata chenta ialah bila seorang girl buat status

" #$@%^ itu boyfriend saya ! "

my first question , perlu ke wawarkan 1 dunia siapa boyfriend even girlfriend kita ? lain la kalau dah sah jadi suami isteri ke berbaloi lah sikit kan nak update status macam tu . itu 1 hal , ada pula yang buat ayat bikin gangster konon sayang lah sangat

" kau ni takde jantan lain ke nak tackle sampai pakwe aku pun kau nak kebas ??! "

choi ! malu la weh ! kalau ikut logik akal chenta lah , biasa nya dari kalangan wanita lah yang suka sangat buat status heboh bagai ni kalau nak dibandingkan dengan lelaki ! 

ada juga yang jenis upload gambar dengan boyfriend atau girlfriend berdating bagai ,siap pegang sana pegang sini . bangga ek ? 


chenta rasa tak salah kalau nak protect pasangan korang tapi jangan lah over sangat , nanti jadi buah mulut orang pula jatuh maruah beb ! bercinta dalam senyap sudah lah , nanti dah kahwin ambil gambar besar buat cover timeline kat facebook lagi sweet ! ok? hehehe

4 comments:

Noura Qifays said...

yups! that true dear.. just sederhana.. kn :)

SMA said...

betol2...sokong sgt2...

tyra lee said...

yeahh.. status fb yang macam tu biasa nya budak2 . :) selalu jugak nampak kat fb tyra.. rasa nak lempang je.. huhu

Niel said...

sokong sgtsgt !!<3
btw niel dh follow awk ^^