Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 9 February 2013

(。❤‿❤。) Love Story (。❤‿❤。)

sejak chenta dah masuk semester 2 mood chenta memang 24 jam busy tanpa henti sampai makan pun kurang , tup2 2 minggu berat drastik turun sampai 5kg ! mana tak terkejut bila kawan-2 semua tegur chenta

"chenta ,kenapa makin kurus sekarang? kau sakit ke?"

friendship never end,memang tragidis rasa hati chenta bila kawan2 caring bagai macam tu . tapi kadang2 bagus juga stress ni ye, salah satu skill cara mudah untuk kurus ! am i right?

ok berbalik pada tajuk memandangkan jalan cerita sudah terpesong simpang 44 , dipendekkan al-kisah chenta dah jarang jumpa dengan prince chenta tu . kebetulan cuti raya cina ni chenta ada extra time jadi chenta mengambil keputusan untuk berjumpa dengan prince . nawaitu asalnya memang tak jadi nak jumpa , ini semua gara2 chenta putus kan mood prince ! aarrhh... nampak betapa kejamnya chenta kat situ?

prince : lama tak jumpa! rindunya.. tak sabar nak jumpa esok
chenta : jumpa? tak payah lah ok? busy sangat !

masa tu mood prince dah berubah tapi jaga hati punya pasal prince still cover cool bergurau dengan chenta . oh sungguh terharu ! tiba2 prince says 

"takpelah,tak payah lah jumpa.. kesian awak"

nampak kelainannya makin terserlah,dibelai dipujuk akhirnya tewas ! mujur prince melting like ice gagahkan hati start motor LC kesayangan prince nak jumpa chenta . bukan senang woo~ dari tempat prince nak ke tempat chenta paling kurang dekat sejam baru sampai .
ok,set dating dekat mall jam 11 pagi dan chenta terlewat hampir setengah jam !! kesian pula tengok prince tunggu dekat depan pintu mall sorang2 tu .

prince terus masuk dalam kereta chenta , rasa shock juga masa tu sebab lama tak jumpa ye dak? hehehe . makin handsome dan ............................. body tough hik3 :p


suprise given !! prince hulur coklat ferrero rocher beb !! masa tu rasa ringan je air mata ni nak menitis sambil berkata dalam hati " lu boleh tahan punya beb ! sedut air mata tu balik ! sedut ! " nanti cair lah eyeliner chenta terkena air hehe .

lepas tu,prince pun ajak chenta tengok wayang . romance story , buatan malaysia punya in title "wawa semput" . memang pecah perut prince dan chenta gelak dalam pawagam tu , sampai dekat part2 sweet memang lentok dibuatnya . ligat fikiran chenta terbayang "kalau lah chenta dan prince ganti pelakon sweet couple (setuju? hahaha)  dalam cerita tu kan best!" sambil tersenyun sendiri . nasib baik pawagam samar2 gelap gitu , nanti disyaki gila pula kalau dah asyik tersenyum sorang2 tu kan .

after that,angin lapar terus hadir tanpa diduga sambil mendendangkan lagu keroncong menandakan tangki sudah kosong . dah penat discuss so the answer is makan dekat mcd je la . privacy sikit kot hehehe .on the way nak pergi mcd tu chenta drive kereta dah macam ala2 formula 1 ! mungkin prince nampak chenta tengah penat terus prince nyanyikan lagu KU TIBA LAGI from HYPER ACT , sweet + sedap sangat !! thanks for my prince :)

sambil2 makan tu sempat juga snap pic ! thanks untuk my little sis sebab snap pic chenta ni .


muka kepenatan yang amat ! bila penat memanggil so chenta will says " its time to go home my dear ! " . masa tu nampak raut wajah prince sedih sangat tapi apa boleh buat . hidup di alam pertunangan , kalau kahwin lain pula ceritanya hahaha ! apa2 pun pray for us lah moga ada jodoh . hope it !

# ada macam pinang dibelah dua tak? hahahaha ^_^

No comments: