Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 8 February 2013

girlish mode on

Chenta ni bukanlah seorang yang rajin, tetapi bab-bab penjagaan kulit muka, chenta rajinkan jugalah tulang 4 kerat ini. (Wah wah kedengaran seperti buruh kasar gitew). Nak kata rajin sangat tidaklah. Takde pon melawat ke spa untuk membuat facial. Cuma, chenta tak pernah miss membuat step pembersihan muka setiap hari. Satu hari, dua kali ye. 


Tapi pon, bagi chenta, setakat basic care sahaja tak cukup. Seminggu sekali atau dua kali, kena pakai scrubs, mask, eye patch & nose pack. Konon-konon macam intensive treatment lah kan. Sebab sedar diri ini masih student walaupun dah menjangkau usia 19 tahun, so ukurlah baju kat badan sendiri. Tak payahlah dok ikot-ikot mak datinz nak pergi facialzz bagaizzz. Mak datinzz laki they oll datukzz. iolls?* krik krik bunyi cengkerik *


Sesi facial secara kecil kecilan di dalam bilik chenta yang kecil bersama Biore dimulakan! Bahan asas yang diperlukan adalah : Nose pack


[Biore Cleansing Strips Pore Pack]  Ini all time favourite nose pack. Macam biasa ada 2 steps. Setelah menampal nose pack selama 15 minit, tarik segala blackhead dan pakai pula pore stamping serum untuk mengecilkan pores. * Obsessive mode on *


Perangai bertukar menjadi mengada pula setelah memakai pore pack ini. Adakah kesan sampingan? pore pack ini adalah sangat sangat nipis ! Walaupun begitu, takperlulah ke tesco sambil memakainya tahu. Bagaimanapula kalau ditertawakan oleh warga asing nanti. Pastilah nama Malaysia di persada dunia tercalar. Yang penting, chenta suka pakai pore pack ni masa membaca sambil berbaring. Syok gila weyh, dah la sejuk je. Very soothing. Please try ok =) 


dah beres semua sekali baru lah pakai serum supaya korang lebih dapat kesan yang lebih berganda !! tak caya? serius wa cakap lu gerenti berhasil , itu pun kalau kulit muka korang mulus macam chenta hehehe !!

DAN HASILNYA...............




Tadaa!!~~ Skin (bare) after the facial =) Suka betul bila kulit sihat, tapi apa nak buat, cuma boleh buat seminggu sekali. Makanya kulit hanya kelihatan seperti ini seminggu sekali. Oklatew daripada takdeeeeee khennn. Kalau you all rajin dan mempunyai harta 7 keturunan, bolehlah memakai mask, eyepatch and nose pack ini setiap hari. Pasti boleh mengalahkan Lee Hyori wa cakap lu!

#produk jenama apa lagi yang agak menjadi ya? wanna to try ! :)