Ensiklopedia Doktor Chenta

Thursday, 14 February 2013

Love Story Part 1

"yang patah tumbuh yang hilang berganti" korang mesti dah muak dengar peribahasa frust menonggeng ni ye dak ? actualy ramai kawan2 chenta yang care pasal chenta ni lagi duk hangat bergosip ......

"chenta,how did u get the best bf ??"

best bf?? pertanyaan berbelah bahagi ! ok chenta akui memang prince chenta is the most perfect kalau nak dibandingkan dengan chenta . the first reason is sebab my prince is kaki masjid , ouch ! memang cukup kontra antara chenta dengan prince . biasalah perempuan , lebih afdhal solat berjemaah di rumah kan hehe . tapi first item chenta bukan fall in love atas dasar rupa semata2 , yang penting agama mesti letak nombor 1 ! ni bukan sekadar soal cinta hati , tapi dia lah pembimbing dan bakal imam ku fi dunia wal akhirat ! 

macam mana chenta kenal? actualy prince chenta is my second of love . my first love was broken selepas 4 tahun in relationship , nak tak nak chenta kena juga lah mengalah bila dengar si dia berpaling arah ! ok fine ! get away form my life , tak perlu kot nak mencintai pada orang yang tak pandai menghargai ! girls, am i right?? (nada emotion tinggi)

lepas break tu chenta rasa susah untuk chenta nak terima crush lain , but life must be go on !! lastly chenta dapat yang lebih baik dari yang dulu . perkenalan chenta dengan prince bermula dari persahabatan . kesian prince selalu dibuli chenta , habis semua buku dan perkakas bagai chenta rosakkan hahaha ! nampak kekejaman kat situ?

lepas dah beberapa bulan berkawan so chenta mula luah over feeling yang terpendam ni , masa tu chenta hopefuly sangat kalau respon negatif hope we are still become a friend tapi ternyata tidak bila prince pun turut meluahkan over feeling tu ! oh sungguh touching hidup ini !!


sekarang dah hampir 2 tahun we are in relationship , semua karakter prince kena dengan taste chenta . what can i say is he is very my ohsem super imam wee~~ !! by the way , baru ni we are already engaged :) . insyaAllah kalau tiada hala melintang , giveaway cincin bertakhta kan berlian akan tersarung di jari manis chenta cewah ! hahahaha . doakan chenta dapat yang terbaik ya !

# JODOH ITU RAHSIA DAN KETENTUAN ALLAH , sekadar merancang dan berharap kalau dia yang terbaik kekalkan lah hubungan kami ini YA ALLAH .. :)

2 comments:

IEYNA NASIR said...

alhamdulillah.. kalau jodoh xkemana.semoga berbahagia selalu yer :)

Ecah Shaimi said...

Tahniah..dh tunang yer cik chinta..semoga jodoh berpanjangan..

#story awak mcm story sy je..hikhik
Alhamdulillah,awk dh jumpa pon prince awk kan..(ecah jgk y blm..hurmm.maybe masih serik dgn y 1st dulu sbb tu x blh nk trima crush ln)

Apa2 pon ok la tu chenta,wlpn he is second prince..xkisah lah..y pnting lelaki itu ikhlas memiliki awk.Semuanya sudah ditentukan-Nya kan.tahniah la skali lagi .. =D