Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 25 February 2013

Haters Gonna Hate

As a usual biasa lah kalau dah jadi seorang blogger even facebooker yang ada kaitan dengan webie mesti korang tak boleh lari dari haters !! oh hater , rasanya tak perlu lah nak benci2 kat orang lain . u know kan semua manusia is unperfect so tak perlu lah nak benci bagai macam orang dah cukup sifat kan3?

one item yang haters suka sangat buat , update sumpah maki hamun dekat facebook, blog, tweet and anything else am i right? typo maki hamun , orang lain baca tapi kita tanggung dosa walhal dosa sendiri ni pun memang cukup betul sangat tak tertanggung dibuatnya ! hadodoi , tak perlu lah tunjuk sangat sikap tak matang tu . malu jah oi ! hahaha . so if korang yang ada haters tu macam mana nak handle kes haters ni?


  • dont take it too serious
Ada certain blogger asal ada nama anon datang  komen je terus nak melatah. No. Its not the way sayang. Tahu tak, anon ni makin kita cepat melatah makin dia galak & suka nak hentam kita. So, take it easy. Lumrah dunia blogging & kehidupan. tak semua orang suka kita, suka blog kita. Remember that. Nak berblog hati kena kental.
  • jangan layan!
Bila ada haters, anon semua ni aku nasihatkan tak payah lah membazir tenaga taip keyboard tu nak buat special entry pasal anon ni. Dulu aku admit aku penah buat tapi bila pikir balik untuk apa buat entry yang makin buat kita lagi sakit hati kan. Macam aku cakap, haters ni makin kita layan makin menjadi2. Jadi, buat tak tahu je. Biar dia syok sendiri.
  • think positive
Mungkin ada antara komen2 yang berasap dari anon tu betul. Cuma blogger ni asal nampak je nama anon yang komen terus gelabah kan. Sama jugak macam aku. Tapi cuba pikir postif dari setiap apa yang mereka cuba sampaikan pada kita. Kalau anon @ haters yang pakai bahasa kasar tu kau jawab je suruh dia behave balik. Why not kan.

so if chenta block mana haters dont say that " hahaha , why you so afraid chenta??" sorry , lebih baik tak payah layan orang macam ni , makin dilayan makin menjadi2 ! So back to my haters. Lets spread the love and stop hating each other. I will never sakit hati since I got a lot of work to do and I forgot already how to actually feel the sakit hati. Nanti you guys yang sakit hati sebab I takkan bagi respon and you guys keep stalking my blog and fanpage, hoping that I will serang balik, which I assure, will never happen. From the bottom of my heart, I am very sorry kalau I ada buat something yang korang dislike.

# nak senang lagi sound direct terus lah , takperlu nak maki2 belakang kot . baru boleh settle cara aman kalau tak sampai bila mau sudah der?~~

No comments: