Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 25 January 2013

Laptop i5 Baru

Tahun ni serius chenta bagi tahu memang chenta sibuk sangat2 sebab fokus gaban dekat study tu . kadang2 tension memanjang juga chenta tapi apa boleh buat kalau itu amanah yang diberi . Alhamdulillah prestasi pelajaran chenta nak kata full marks tu takde lah tapi untuk buat parent chenta tersenyum tu boleh lah . setakat tengok pointer setiap semester tak jalan lagi tu,pointer keseluruhan lah yang menjadi penentu . readers, doakan all the best untuk chenta ya hehehe .

bila dah sibuk tu memang tak sah kalau tak di adun dengan keletihan . lepas habis kelas dan kebetulan masa tu minggu balik,chenta balik dengan muka yang penuh dengan inspirasi tapai basi tu . almklumlah penat tapi penat tu terus kebah bila dapat super suprise given dari parent chenta .





LAPTOP ASUS I5

habis madu sepah dibuang , tapi chenta takdelah over sampai nak buang lappy lama tu . sekadar buat wasiat lah untuk adik chenta sebagai pewaris >.< . 

asus i5 dah lama chenta giur . berapa harganya ? ops , chenta sendiri pun masih tertanya2 . biasalah special given , harga tu mesti nak sorok2 kan ye dak? apa yang menarik asus i5 ni ye? mula2 chenta akan memastikan bentuk tubuh badan lappy tu dulu . kalau design cantik tapi berat macam gajah purba tak jadi juga .



nipis dan ringan , ditambah pula dengan gabungan kaler hitam putih memang kena bebeno lah denga taste chenta ni . dengan asus i5 chenta tak perlu lah risau takut2 asus ni kena jangkitan demam panas sebab asus i5 dilengkapi dengan teknologi ice cool !! jadi takdelah lappy korang panas bagai macam nak meletup walau pun korang pakai lappy tu still sampai 24 hours tetap maintain cool , bateri pun 3x tahan lebih lama jadi tak gentar sangat kot kalau berjalan jauh hehe . asus i5 ni juga dilengkapi dengan format window 8 ,makin tampak over bergaya lah desktop lappy asus chenta ni wee~~

(curi barang pakcik google :D)

WINDOW 8

Nampak mungkin rumit tapi sebenarnya dengan window8 kerja semua jadi mudah dan sepantas 123 . "tak kenal maka tak cinta" am i rite?

bukan ni je, siap dapat special accessories lagi tau . only 1 word chenta berani cakap memang perfect :D




lepas ni mudah lah chenta nak buat assignment yang bertimbun tu . insyaAllah, semoga Allah permudahkan segala urusan,ameen .

p/s :: thanks mom, thanks dad . i love u so much <3

1 comment:

Izza Sakura said...

hi terjah sni dr sgmen aisyah humaira,http://izza-sakura.blogspot.com/