Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 23 December 2012

APA KAITAN MESSAGE DENGAN MOOD ?


Ada Mood 



Bila Takde Mood

suka main mesej ? 

Tapi takkan setiap waktu kita ada mood kan nak main mesej . Ada kalanya waktu kita balik dari kerja,kita balik dari kelas , henfon berbunyi menandakan ada orang mesej,dengan badan yang still lemah and penat , kita pun balas acuh tak acuh . bila ditanya kenapa balas macam tu,kita pun cakap yang kita ni takde mood nak main mesej . Okay lah kalau yang jenis faham , kalau yang jenis tak faham , mau kita kena sound  and last-last kita pun naik angin . kan makin teruk . HAHA

actually , tak semua orang ni ada mood nak main mesej . Bukan setiap masa orang boleh layan kerenah kita , ada kalanya kita kena faham,kita kena set mind bila orang dah cakap takde mood , jangan lah terus menerus kita hantar mesej-mesej sentimental cakap tu cakap ni padahal orang tu takde mood je kot nak main mesej,bukannya dia cakap apa pun . so bagi lah masa,biar dia rest dulu , biar dia tenangkan fikiran . Orang yang dah takde mood , kalau kita pun terus-menerus damn dia , memang last-last dia baling henfon tu kat dinding , haaa last-last sampai habis takboleh dah main mesej . kan ? HAHA

Tapi bila orang dah ada mood , baru lah kita buat macam biasa , yelah mood tengah happy , baru lah kita boleh happy-happy jugak kan ? :)

Main point is , kalau seseorang dah cakap dia tengah takde mood , lebih baik anda stop hantar mesej dan suruh dia take rest. At least dia akan rasa lebih lega dan boleh tenangkan fikiran. Esok insyaAllah dia akan elok and korang pun tanyalah kenapa dia sampai takde mood . Jangan lah buat dia naik angin time dia tengah takde mood kan ? HEHE 

Jangan pulak korang call dia , memang habis lah kredit korang dengar bunyi cengkerik je

dia bukannya taknak main mesej dah,dia cuma takde mood je :) 

so kalau ada orang balas mesej dengan perkataan 

' SAYA BARU BALIK KELAS '
'SAYA BARU BALIK KERJA '
' SAYA BARU LEPAS KENA MARAH DENGAN BOSS SAYA'
' SAYA TENGAH STRESS NI '
' SAYA TENGAH MENGIRA WAKTU NAK MATIKAN PHONE JE'

ketahuilah bahawa dia tengah takde mood tu . so buat lah apa yang patut jangan sampai dia naik angin :)

:: chenta pun dah takde mood sekarang ni sebab sibuk prepare semester 2 . online facebook dan hapdet blog kena lah chenta kurangkan , nak dapat full mark 100% dalam exam kena lah berkorban ye dak ? oh my fb , oh my blog I WILL MISS U SO MUCH :'D ::

2 comments:

Norhaizan hakim said...

Good luck Cik CC!!

p/s foto Cik CC ada problem ke..tak boleh view!!

Hidayatul Afzam said...

jemput join GA sy :) http://princess1405.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-princess1405.html


jangan lupa join mereka jugak http://izzam4eva.blogspot.com/2012/12/contest-top-referer-get-rm100-topup.html &
http://izzam4eva.blogspot.com/2012/12/segmen-3-hari-kenali-kawan-baik-by.html