Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 5 May 2012

bila persahabatan bertukar menjadi percintaan

bila dah tajuk entry meraban macam tu korang faham kan eiyqa nak cerita apa ^^
heee..ni rindu namanya wek! :p

how do we meet? ramai yang tertanya soalan cepu emas di pada eiyqa tapi eiyqa malas nak cerita panjang2 so sekarang hambik ko baca lah cerita eiyqa ni sampai lebam biji mata korang  ye.. tapi sebelum tu sediakan tisu dan baldi..mana tahu ada yang terharu baca kisah romantis eiyqa ni ye dak? hahaha! yang rasa nak muntah boleh terus buang dalam baldi tu dan cepat2 tekan pangkah ok -.-'' ! apa2 pon layan~~

awal tahun 2012
masa ni boyfie eiyqa baru masuk sekolah sama dengan eiyqa di SMA dungun,terengganu.. sebelum ni boyfie eiyqa study di maahad tahfiz sains kelantan.. ok eiyqa akui otak dia bijak tahap giler,tak macam eiyqa.. "cemburu dalam diam,pft -.-"! sebelum tu eiyqa nak cakap eiyqa kaki buli dalam kelas hahaha! tak baik betul la... mula2 eiyqa sekadar tengok dari jauh sambil dalam hati terdetik "pendiam gila mamat ni! tapi smart juga ek :p hehe!"


beberapa hari kemudian
bila eiyqa dah mula mengeluarkan taring hehe..kesian boyfie eiyqa..teruk kena kerjakan dengan eiyqa! eiyqa budak tak matured okaip ^^,muka tak malu macam tembok cina.. macam2 eiyqa buat kasi iman mamat tu goyah tapi semua tak menjadi.. eiyqa conteng nama boyfie eiyqa dan eiyqa dekat whiteboard dalam kelas,besar punya eiyqa tulis! eiyqa sorokkan buku teks beliau,entah dia jumpa ke tak lagi wee <3 ! ada sekali tu masa program pagi di sekolah,eiyqa bagi gula2 tapi dia tak makan pun! sedih nya lah..tapi takpe,eiyqa akan terus dan terus meng-khianat mamat gentle ni tanpa henti hehe..

pertengahan bulan 5
alamak... boyfie eiyqa pergi kem pengakap di KL ... sunyi lah eiyqa lepas ni,tak tahu nak buli sape :'( ..tapi masa ni kitaorang dah mula start calling2 and mesej2 hehe! macam mana boleh contact? ok eiyqa buat misscall tiba2 mamat gentle ni bagi respon! apalagi lompat like frog la eiyqa ni dah suka tahap gaban .. dia cakap kat eiyqa yang battry phone dia tak berapa ok..senang cerita "kondeng" laa.. eiyqa pun takut rindu punya pasal,yela masa kem bukan senang nak cas phone kan..battry pula tak tahan lama.. eiyqa pun bagi pinjam phone eiyqa dekat boyfie eiyqa ni haa... baik je eiyqa masa tu,sanggup buat muka sakai minta simpati nak guna phone member 1 bilik kat asrama hahaha!

3/6/2012
ok lah eiyqa ni jenis terus terang.. muka terlebih tak malu lah katakan hehe ^^ .. eiyqa pun cakap lah yang eiyqa ada love feeling dekat dia..dah berhari2 duk tahan sampai kurap dah hati eiyqa ni haa... tup3! terus dia terima eiyqa wee <3 !!!! eiyqa pun duk heran juga kan kenapa la mamat ni senang je nak terima aku? rupanya boyfie eiyqa pun dah lama pendam perasaan pada eiyqa,cewah! hahaha! selama ni kita orang bercinta dalam diam tapi baru sekarang rasmi :p !
ayat eiyqa tak dapat lupa "awak ni lain la dari girl lain..apa2 pun awak memang yang terbaik buat saya :')..doalah semoga ada jodon antara kita".. jiwang punya orang,pft -.-

sekarang kiteorang dah nak hampir setahun.. nanti boyfie eiyqa nak belajar kat oversea bulan 9 ni , sedih tahap sakai betul eiyqa ni :'( .. tapi eiyqa tak sabar nak tunggu boyfie eiyqa balik malaysia sebab kiteorang plan nak kahwin teruss hahaha!! gatal ko ni eiyqa :')

No comments: