Ensiklopedia Doktor Chenta

Thursday, 12 April 2012

samsung galaxy VS nokia lumia


wee!! nak tayang phone eiyqa kejap..model seketika hehehe.. ^^


samsung galaxy s2,galaxy Y,galaxy note,tab,galaxy ace,galaxy mini,galaxy nexus,wave
kalau jalan merata2 mesti rata2 remaja sekarang lebih gemar memakai samsung galaxy
tampak lebih menarik dan bergaya bukan??

begitu juga dengan eiyqa,eiyqa sekarang masih setia menggunakan galaxy Y kesayangan eiyqa tu.. kenapa eiyqa pilih galaxy Y?
salah satu sebab nya adalah reka bentuk yang kecil..nampak cute je..
lagi pun siap diberi memori 2gb dan cover phone pelbagai warna secara percuma!
cepat2 eiyqa singgah kedai dan terus beli..cukup berpatutan! only RM500 sudah cukup untuk eiyqa nampak bergaya bersama galaxy Y wee!! :))
agak berbeza lah dengan boyfie eiyqa,dia lebih gila kan galaxy s2 hehe =..=''

first time eiyqa dapat phone dari daddy kesayangan eiyqa..
yelah sebelum SPM daddy eiyqa awal2 dah bagi amaran "no handphone before SPM!"
contact boyfie? alaa...satu kelas kan..jumpa dan sembang kat kelas sudah la hehe...
so lepas habis SPM paper terakhir terus eiyqa ke kedai nak beli galaxy Y
dah lama berkenan! daddy dah bagi lampu hijau so beli je la ye dak..

sedang eiyqa sibuk baca surat khabar,ops! 1 iklan yang cukup menarik!

PHONE NOKIA LUMIA
keluaran terbaru ni! setakat ni harga RM 1650 .. menggunakan windows phone 7.5 dan tahan lasak! nipis lagi.. wah hebatnya! tapi harga nya cukup kaw memang da boom!! terdetik dalam hati rasa macam nak tukar phone je tapi tunggu lepas eiyqa dapat degree kot baru boleh pakai hehehe ;))

p/s : tolonglah belikan 1 untuk eiyqa hehehe!! ^^

5 comments:

fArAh kUchEnGg said...

phone nokia lumia ! awesome phone ! i loike so much lahh. hehe.. hope one day, u get this phone, b4 that, u just using ur galaxy y phone. nice phone too^^

Pupel Liyana said...

pupel guna galaxy note dan galaxy tab

cik eiyQa said...

fArAh kUchEnGg : THANKS..! hehe^^ I hope that my dreams fulfilled one day .. galaxy y chummill ..eqa suka aw hehehe!!

Pupel Liyana : wah! banyak nye! hehe

ezyra daniel said...

zyra juz pkai phone bese2 je..hehe..tk pndai la pkai phone canggih2 sgt

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

memang cantik nokia lumia tu...tapi tengok harga fuhh..kebabom..=)