Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 28 April 2012

bila impian menjadi kenyataan

 sekadar mencuci mata di kuantan mall...bukan main sedap mata memandang tengok barang semua ada less! last2 ternampak kedai kamera...


fulamak! cantik gila! hajat eiyqa memang nak beli DSLR tapi terpesong pula bila tengok kamera canon ixus ni..RM949 siap free memori 8gb dan 16mp ..
kira ok lah tu eiyqa nak over posing ye dak haha..lagi pun daddy eiyqa cakap tak sesuai dengan umur la pakai DSLR ..-.-
terdetik dalam hati "ish! nak beli lah!"

speed je eiyqa cakap dengan promoter kat kedai tu,exited punya kes ^^

"alamak...warna ungu takdelah..nak ambik warna ape ye mummy :/"
"alaa...ambil warna hijau tu haa..cantik! ^^"
"ok..kak! saya angkat kamera ni..kasi warna hijau ye! :))"

impian yang terdetik di hati eiyqa akhirnya tercapai juga wee!~~




lepas satu impian...sambil tunggu promoter tu packing barang untuk kamera
eiyqa tawaf dulu kedai tu,dari duduk termenung tak tentu hala
ada baiknya terjah gadget lain dulu ye dak?
syok tengok hotstuff sampai termasuk ke area walkman
argghhh! sekali lagi eiyqa terkulai akibat jatuh cinta dek melihat walkman sony yang tidak kurang cantiknya! <--- ayat boleh buat drama -.-''


herm..rm499??tapi...alamak..pinky punya model...

"kak,yang ni warna ungu takde ke?"
"owh takdelah dik..ada yang tu dan full black sahaja"
"saya nak full black lah kak"


ok full black sony walkman dah jadi milik eiyqa! sayang awak,muax! hehehe ^^

dekat setengah jam duduk kat situ,bila nak keluar terlirik pula anak mata ni pada sony tablet!
ok..daddy eiyqa dah bising sebab nak balik cepat..lain kali la nampak gayanya...
oh sony tablet~ nantikan kehadiran eiyqa ye xD


sebelum balik rumah sempat lagi family eiyqa pergi kamdar!
wah awal beli baju raya hehehe..yelah lewat2 nanti takde yang nak ambil tempahan :)
tahun ni tema raya family eiyqa purple + grey


nak buat baju kurung pahang punya style lah hehehe! chill la beb ^^
tahun ni beraya drive sendiri la eiyqa..thanks untuk daddy sebab belikan kereta tu hehe..nice!^^
herm...baru order...bila lah nak sampai..dengar cerita proton preve dapat sambutan hangat!

2 comments:

yuHan said...

pergh , sekelip mata dapat semua bnda , untung lah awk . siap dapat kete lagi

cik eiyQa said...

hahaha,,, tp rasa tak guna pun sebab da nak sambung study kan -.-'' ...