Ensiklopedia Doktor Chenta

Thursday, 1 March 2012

tutorial sidebar comel

hari ni eiyqa rasa rajin pula nak buat tuto pasal ni
biasalah orang dah habis spm..
penganggur setia memang banyak masa terluang..nak kerja parent tak kasi
herm..apa boleh buat...

ok lah membebel pulak eiyqa ni yek



korang nak kotak sidebar macam eiyqa? ala yang garis putus-putus tu , jom follow tuto ni ye :)

1. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScrip

2. Copy Kod Di Bawah ini :

<div style="background: #FFFFFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px solid #000000; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>
Masukkan apa -apa kod , ayat korang , dan ape saja lah di sini okeyy ?


</div>
 * Warna merah = Kod untuk warna background
* Warna Biru =  Kod untuk warna border
Bold Hitam = Masukkan kod apa - apa je (shoutbox , iklan , follower)

3.dah siap cepat2 save and preview! ok dear ^^

* hape2 pun korang doakan eiyqa ye dapat result yang cermelang bulan 3 ni...eiyqa dah berdebar cuak dah ni... :')

No comments: