Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 2 March 2012

tutorial hardreset samsung galaxy y

fuh bestnya pagi2 lagi dah hujan
memang syok kalau sambung tidur ni hahaha!
tapi orang cakap orang perempuan ni tak elok tidur lepas subuh
nampak macam tak senonoh je
tapi kadang2 kalau dah mengantuk eiyqa tibai jugak hahaha!!

ok lah jangan dilayan masa eiyqa tengah merapu tuh
tuto kali ni eiyqa buat just untuk pengguna samsung galaxy y je taw
yang pakai s2,note,wave dan lain2 lagi boleh angkat kaki blah hehehe ^^

1) seperti biasa korang kena lah backup data phone korang tu dulu sebelum hardreset

2) tekan volume up + home + power on dalam 8-10 saat..


3) select wipe data/factory reset,data memory phone akan dihapus dengan serta merta..

dah siap pun! senangkan hehehe... :))

No comments: