Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 23 March 2012

tutorial letak feed dalam blog

jalan2 bersama encik gossip
terkejut bila dapat jeritan dari someone
alamak! kenapa boleh jadi macam tu?? button follow tak boleh guna??
jom KLIK DISINI ! eiyqa nak pastikan bahawa dia betul2 sihat hehe..chill ^^

ok eiyqa dapat request tutorial dari rakan blogger
nak buat macam "jom godek rahsia eiyqa"? korang tahu tak yang mana?
alah..cuba tengok atas post,bukan main menyerlah lagi ^^

ok jom eiyqa ajarkan! :))

 dashboard > design > add a gadget

 lepas tu korang scroll ke bawah sampai jumpa feed

 masukkan feed url (website blog korang) ..kalau korang baik ringan2 la tangan letak url blog eiyqa ni weee! hahaha --->> http://medicalchenta.blogspot.com/ ^^

 klik button continue then baru lah korang boleh save!

alah dah siap dah pun..simple tuto je kan hehehe ^^

p/s: eiyqa makin hari makin sibuk...sibuk daftar permohonon ke u hehehe! doakan eiyqa yup :))

1 comment:

sHaR!Na eLyaNa said...

oh gtu ka??hehe tq ya..