Ensiklopedia Doktor Chenta

Thursday, 8 March 2012

lajukan internet menggunakan samsung galaxy!

memang betul2 menguji tahap kesabaran..
sabar je lah..korang bayang lah tengah eiyqa syok tahap gila main facebook eiyqa,
boleh pula internet buat hal..dengan penuh slumber nya beliau mengeluarkan notis


terkial2 juga eiyqa mencari jalan penyelesaian..!
jeng..jeng..eiyqa dah dapat! siapa2 yang menggunakan samsung galaxy macam eiyqa korang memang bertuah..hahaha
jom kita pakat lajukan internet ya!

ops sebelum tuh ni just untuk pengguna internet broadband sahaja ya...


ok korang nampak tak arrow tuh...?
korang tarik benda alah tuh pelan2 dan korang ambil simcard yang ada kat situ...
korang masukkan simcard tuh dalam phone galaxy kesayang korang tu ye :))
amaran : sepanjang korang menggunakan simcard broadband dalam phone korang dilarang sama sekali untuk bersms atau bercall ya harap maklum -macam sengal-

dah pasang simcard tu?ok sekarang pergi ke ----> setting


pilih wireless and network


Lepas tu tekan 'Tethering and portable hotspot'


'Portable Wi-fi hotspot setting'

sekarang korang tekan portable wi-fi hotspot sampai ada tanda right
macam dalam gambar tu . Okey lepas tu tekan ' Configure bla bla bla ' tu
untuk setting supaya orang tak curi line internet korang ..
Set laa nama Wi-Fi korang tu dengan password ..

Ni untuk first time bukak laa , kalau lepas ni korang nak bukak lagi
terus tekan ' Portable Wi-fi Hotspot ' tu je sampai ...
korang nampak kotak merah kecik yang atas sekali tu ( warna biru )
Haa kalau ada tanda tu maknanya korang punye Wi-fi dah hidup :)

1 comment:

AiSyA LiEzA said...

ahhahaha... sy un buat cm tu.. ekekkeke... :D