Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 26 March 2012

kejayaan anganku hampir musnah

sebelum ni eiyqa ada terjah ke salah satu SMK di terengganu
dengan penuh bangganya eiyqa menawarkan diri untuk apply ke form 6 dalam aliran sains
cewah! STPM beb! sekolah lagi hehe...^^

"dik,sekarang kerajaan sudah tetapkan aliran dan sekolah bagi pelajar form6..keputusan aliran dan sekolah boleh adik cek pada akhir bulan 4 atau bulan 5..sekiranya adik hendak mebuat pertukaran sekolah atau aliran,sebarang rayuan tidak akan diterima"

what??!! bukan main bersemangat lagi eiyqa nak apply form6 tapi bila je cikgu SMK tu mengeluarkan fakta yang bernas,hampir goyah impian eiyqa...
terbayang2 dalam kotak fikiran eiyqa <--- ops! hiperbola pula hehe :))

"alamak..macam mana kalau aku dapat aliran selain dari 6 sains..musnah la impian aku untuk bergelar sebagai seorang doktor..sekolah jauh boleh stay hostel lagi"

eiyqa boleh apply pergi ke UM tapi dalam aliran asasi syariah hehe...
eiyqa kurang berminat syariah ni sebab eiyqa memang otak gila sains! <tapi math kurang huhu~~>
sebab tu lah eiyqa beria sangat nak jejak kaki ke alam form 6 ni..

dengan segera eiyqa berjumpa cikgu kaunselor sekolah eiyqa..
<bukan eiyqa sorang je,ramai batch spm 2011 yang datang sekolah hari ni...meriah betul!>



eiyqa sangkakan eiyqa dah tak berpeluang lagi untuk ke 6sains kalau eiyqa dapat ke aliran lain
ternyata tidak! kaunselor eiyqa cakap masih boleh buat rayuan dibahagian PPD!
fuh..Alhamdulillah...nasib baik..kalau tak memang hancurlah impian eiyqa ^^

ni pe kes gambar bear tetiba ni ??
eiyqa pun exited gempak gila hari ni bila dapat bear sweety ni hehehe...
thanks for my wink2 untuk hadiah special ni... <sayang awak :')> 
*sekarang tiap2 malam peluk bear baru pula haha~!

# p/s : ta sabar nak tengok result untuk form6..kemanakah eiyqa akan pergi selepas ni? herm...

1 comment:

MR.DEAN said...

saya dulu sekolah form 6 di SMK BUKIT BESAR dekat kuala terengganu. Form6 tak rugi ambil sebab senang nak masuk universiti. nanti singgah kat blog saya n komen ek