Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 10 March 2012

betul ke pakai phone mahal lebih highclass?

sekarang dah macam2 model phone dikeluarkan...
senang je nak tengok budak2 kecik pakai phone mewah2...
kalau dulu first time eiyqa guna phone masa darjah 4,just dapat pakai 3310 je 
tu pun dah cukup bagus taw.....
lepas spm baru lah eiyqa dapat merasa nak pakai galaxy ni hah...
syok sikit eiyqa kan bila siang malam dapat tengok gambar wink2 eiyqa nih hehehe...

yang pakai phone mahal2 tuh kadang ada jugak yang senyum sampai ke telinga
belum cukup yang menambah rasa bangga
tapi tak patutlah kalau sampai ke tahap obsesi dengan phone korang tuh ye dak??

korang bayang lah nak upgrade punya pasal,sanggup korang berhabis duit untuk aksesori phone..dah macam kereta pulak..
tu tak termasuk lagi yang jenis kalau berborak dengan kawan mesti korang asyik menceritakan 
pasal phone tu je..walhal dieorang pun dah naik menyampah dengar sebab dah beratus kali korang duk cerita..

perkara pertama dalam rutin harian korang sebelum bangun tidur dan selepas bangun tidur adalah menatap screen phone kesayangan korang tuh,,,dah macam ritual pulak ye...
walau ape pun cap phone yang korang pakai korang kena lah bersyukur..setidak2nya takdelah korang kena menghadap ganggang public sampai dua puloh pat jam semata2 nak lepas rindu dengan awek korang kan...

lagipun kalau phone mahal tapi kredit takde hampeh jugak bro hahahaha! ^^

jom layan shuffle dulu..eiyqa minat sangat shuffle from pae and sarah ni hehehe...


2 comments:

Ayumi Comot said...

huhuhu...ayu pakai hp biase2 jep..start pakai pun umur tingkatn 3...

cik eiyQa said...

tu la sekarang budak2 semua dah pakai phone canggih2...kadang2 jeloz jugak eiyqa dibuatnya hahaha!