Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 26 February 2012

update status facebook melalui twitter


teringin sangat nak modifait netbook eiyqa ni jadi macam ni
-
-
-
-
-

olorh chumill nye hehehe ^^ ..kan bagus kalau boleh dimodifaitkan jadi begituh chanteknye :))

ok la..hari ni eiyqa nak ajar korang macam mana nak update status melalui twitter...
simple mimple je and toksah la duk penim2...

1) login facebook account korang :')

2) add aplikasi twitter di facebook ------> KLIK SINI

3)

klik go to your twitter profile setting to start seperti dalam gambar yang tertera di atas

4) akses kan aplikasi tuh dengan menekan button "allow" dan login twitter korang


5) hokaip dear,dah login? sekarang tekan pada “Allow Twitter to Update Your Facebook Status”
* tah faham review gambar ;)


6) nanti akan keluar lah page dan korang klik allow status update


7) ok sekarang cuba update status twitter korang dan tengok pada wall facebook korang...
ouch!! menjadi...?? jom lompat sana sini hehehe!! ^^

No comments: