Ensiklopedia Doktor Chenta

Tuesday, 7 February 2012

tutorial letak icon dalam post

cube tengok ikon ni  comel x?
yang ni plak 
tengok ni  huhu
xpon yang ni 
oke, eiyqa nk kongsi sket cne nak letak ikon cumil2 lam post korang.
ika xdla pndai sgt pon, juz nk kongsi sket ngan sape2 yang belum try.
baru la post kte tu nmpak ceria sket kan..
xdla tulisan je memanjang.. 
aduyaii ~

1. create post cam biasa.
2. untuk pilihan ikon klik  GLITTER GRAPHICS dan pilih la mne2 ikon yang korang nak.
3. copy code html ikon yang korang pilih.
    klik image untuk lebih jelas

4. klik pada edit html kt kotak create post.


5. paste code html ikon tadi kt mne2 ayat yang korang nak letak. 
6. klik semula pada compose !
DONE ! preview dulu oke ke x 

p/s : tapi make sure post background blog korang warna putih, sebab ada sesetengah ikon background putih, lau x, xcantik plak.. hehe

No comments: