Ensiklopedia Doktor Chenta

Tuesday, 7 February 2012

tutorial ayat bergerak di tab menu

salam you olls..ade request dari cik Bella comel nie..dye suruh eiyqa ajar cammane nak buat ayat bergerak di menu bar..korang tau tak yang mane? kalao masuk belog eiyqa,nampak tak dekat menu bar tu ade ayat-ayat yang bergerak..alaa yang "cik eiyqa____aiman lover__^^" ..haa..nampak tak? nampak kan..nak buat jugak untuk blog korang? mudah saje..ewahhh..jom follow step di bawah nie okeh .

1) Log In>> Dashboard>> Design>> Edit HTML

2) Then tekan "ctrl+F" dan cari code di bawah

<head>

 3) dah jumpe,lepas tu korang copy paste code dibawah nie pula dekat BAWAH code <head> tadi tau..oke?





<script language='JavaScript'>
var txt=&quot;TULIS AYAT KORANG DI SINI&quot;;
var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;
txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);
segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kelajuan);}bergerak();
</script>


4)yang warna merah tu korang tulis ayat korang untuk tittle blog kemudian save! ^^

No comments: