Ensiklopedia Doktor Chenta

Tuesday, 7 February 2012

blog cik eiyqa di tag!!! tapi oleh siapa...??

hai semua dan salam 1 Malaysia hehehe...
hari ini dengan bangganya cik eiyqa nak buat pengumuman!
bahawasanya blog cik eiyqa yang serba daif ini telah di tag oleh 
Cik izz ni haaa...hehehe....

okaip...izz kasi tahu yang cik eiyqa ditag dan perlu menjawab soalan2 yang tertera di wall posting beliau
hehehehe ^^...cik eiyqa suka!!

ok now jom step by step okaip cik eiyqa jawab soalan izz... :)

nickname korang kat rumah apa eak..???
  wah izz...hehehehe....hadoi....nickname cik eiyqa just simple mimple je kat rumah..as a taiko and leader dalam sibling ni kan memang cik eiyqa lebih mesra dengan panggilan KAKLONG hahaha!


pe pendapat korang tentang kahwin awal..?eeeww..hahaha..
hurm....secara islamik cik eiyqa komen,bagus sebenarnya kahwin awal ni taw..dapat mengelakkan maksiat...tapi yela poket kena kasi tebal dulu der..kalau tak nak makan hape..minyak,beras,gula semua makin naik harga!!so secara kesimpulannya yang dah berpoket tebal baik kahwin awal....
yang xde duit bersabar dulu la ye dak..?hehe...


story masa kecik2 yang korang rasa paling beh...
izz..banyak la izz...ta larat jugak cik eiyqa nak list satu persatu tapi dalam banyak kenangan lah kan
cik eiyqa tak boleh lupa masa tuh time hujan,parit penuh dengan air...
cik eiyqa pun hape lagi....ajak kawan-kawan 5 6 orang pakat mandi dalam parit..!
memang best!rasa macam dalam swimming pool je hehehe....


negeri mana yang paling best selain dari tempat tinggal korang?bagi alasan sekali...
cik eiyqa sebenarnya anak jati pahang..so mestilah cik eiyqa membanggakan negeri pahang nih hahahaha!!!tapi selain dari pahang cik eiyqa also minat negeri johor..pasai apa..??
sebab dekat area batu pahat johor tu ade jual banyak teddy bear yang besar2!!
semuanya murah2!! nad cik eiyqa memang suka borong kat sana hik3!


peribahasa yang melambangkan tentang korang..
hurm..usaha tangga kejayaan kowt..
sebab cik eiyqa ni selagi nak selagi tuh akan cuba dapatkan!
and prinsip ni la cik eiyqa pegang mase nak hambik hati cik eiyqa punye wink2 tuh hahaha!!!


3 kelebihan dan kekurangan tentang blog izz
izz...gementar rase nak komen hehehe...
sekadar bagi tahu je lah ni ye sebab blog cik eiyqa pun hancuss meleboss juga...
kelebihan :
- header yang menarik!
- posting yang kaw memang da bomm!
- and mungkin sebab kamu tag cik eiyqa punya blog so nampak la kelebihan tu lain dari yang lain hahaha!!

kekurangan:
- muzik..?? <cik eiyqa kurg kit nasyid hehehe>
- blog kamoo besar la..so kalau nak tengok widget sebelah kanan kena scroll ke kanan dulu baru nampak..
- pic kamoo bawah sgt..letak la atas sikit..nak2 pic abg kucai tuh kan hahaha!! <sape tuh? :P>

 ok lah thats all dari cik eiyqa....cik eiyqa busy sekarang huhuhu....
so kalau tak nampak cik eiyqa kat ruang fb or blog paham2 la..
sedang sibuk lah tu hehehe...

chill ya~~ :D




1 comment:

iZZAh HaFizAh said...

yuhuuu fwenzz..thanxx cz da bg smbgn tukk ak..haha..