Ensiklopedia Doktor Chenta

Wednesday, 1 February 2012

tips membuang blog virus

arghh!!! tidak!! blog aku dijangkiti virus!!
wowow~jangan gelabah dulu sayang...
mari sini cik eiyqa tolong settle semua tu semudah abc saje
yang penting jangan putus asa untuk terus mengodam blog cik eiyqa yang perasan bagus ni hahaha!!

Ikut step di bawah untuk membuang virus kachak itu ok ? ^^

1. 1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML
2. Tick Expand Widget Template.
3. Di keyboard Ctrl+F, taip nikbir atau ripway atau mommypinky85.
4. Kalau tak jumpa, untick balik Expand Widget Templates.
5. Dah jumpa link tuh delete link malware tersebut. 

* Korang delete lah link yang berkenaan dengan perkataan yang korang carikan itu ok ? ..

*Dah abis delete ? Now , SAVE cepat !!
Nanti , makin merebakk pulak Virus tuh. haha . lawak je lah ^^

Oke , Dah SAVE cuba tengok , ada lagi ke Virus tuh :)
And one more thing ,  Lyssa nak ucap thnx pada apit sekali lagi , sebab sudah share tips yang berguna sebegini  . Now , blog aq pun sudah selamat ! Alhamdulillah ^^ :) Korang bila pula ?:)

No comments: