Ensiklopedia Doktor Chenta

Tuesday, 28 February 2012

keputusan SPM korang kantoi..?ape nak buat??

wah!akhirnya sampai juga target eiyqa maw follower beriban!
sekarang dah cukup pun 600 hehehe!
thanks untuk semua follower!
dan  tahniah kepada follower 600 sebab awak dah membuat kan target saya tercapai wee! hehe...


follower eiyqa yang ke 600,nurul aein...! :) ----> http://aeinainsya.blogspot.com/
sebagai tanda terima kasih eiyqa buatkan awak doodles..walaupun tak cantik tapi ikhlas tulus murni dari eiyqa hehehe :)

http://i1053.photobucket.com/albums/s466/Princess_Turtle/images.jpg
 and thanks sangat untuk abg wan sebab sudi singgah blog eiyqa yang serba daif ni ya hehe....
eiyqa minat blogger abg wan! terbaik punya hehehe!!


ops..jauh pulak melayang...
hape2 pun debaran tetap menanti sebab result spm keluar pada bulan 3 ni!
doakan eiyqa and kengkawan hope result spm batch 2011 dapat result gempak punya....!

anyway hari ni eiyqa nak discuss 
macam mana korang nak tenangkan hati makbapak korang tuh kalau result korang kantoi ^^

 fikirkan pasal adik beradik korang yang tak berapa pandai,jadi takdelah rasa teruk sangat..tapi sekiranya korang ni anak tunggal memang tak dapat den nak nolong hehehe...

 bagi tahu makbapak korang tentang thomas adison,saichoro honda,walt disney dan lain2 tokoh yang tak berjaya dalam akademik tapi akhirnya menjadi kaya dab terkenal!

 kumpul keratan berita pasal kes2 pelajar bunuh diri sebab tertekan dengan keluarga pasal tak lulus cemerlang..pastikan makbapak korang perasan dengan folio kreatif korang tuh..

 ucapkan kata2 streotaip paling masyhur pada makbapak korang "gagal sekali tak bermakna gagal untuk selamanya!" .....

ape2 pun kita kena lah redha..
berapa pun yang kita dapat tapi ingatlah Allah telah merancang yang terbaik untuk kita...
yedak?? hehehe ^^

1 comment:

Razil Tahir said...

Haha..
Sumer cara standard...
Nak tenangkan mak bapak ok lagi...
Nak tenang hati sendiri yang frustrated la payah.. hm..