Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 23 January 2012

freebies header tertarik menarik memang da bomm!!

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Haipzz Semua :)

Hee . Hari ni  , terasa nak buat sedekah amal jari'ah lah pulak :)
Aq maw kasikk FREE HEADER !

Err  .Tapi , Sumpah ! Simple Giler :)

Bagi yang tak de header tuh , boleh lah rembat header yang aq nak bagi nih ~
If tak suka , boleh je blah dari page nehh . hekhek~ 
sebelum teruskan pembacaan rase x salah kalau korang KLIK SINI!^^ 
awal2 nak pesan,aq x kreatif taw!


COPY JE CODE DAN PASTE DALAM BLOG ! :)


                                            
http://4.bp.blogspot.com/-tnzuC8jZplQ/Tsiu5YEQc-I/AAAAAAAACNs/SdsMmiXQTRk/s1600/free%2Bheader2.png

                                       
http://4.bp.blogspot.com/-rtybzcRVNSc/TmjKrU1UkfI/AAAAAAAABCU/-vGgzoas4K0/s1600/headermade.png

                                      
http://3.bp.blogspot.com/-OsRTxiIWb6I/TpoPB7W12NI/AAAAAAAAA_U/Yx29IBM5bUg/s320/5.png

                                        
http://2.bp.blogspot.com/-y_PfJISJGg8/Td8duor0DqI/AAAAAAAAA_s/KmIk9g2LNzk/s1600/frebieshe1.png

                                       
http://3.bp.blogspot.com/-B0k5IoKhviU/TglIYhzhgjI/AAAAAAAAA9A/Txx6jQ6gVBU/s1600/1000.png

                                          
http://3.bp.blogspot.com/-4mqxyjHmGVU/TjJGT-U2zyI/AAAAAAAAASM/nFB3kEmZTAs/s1600/1.png
okaip2...tu saja freebies header yang aq nak share2 kan...and now aq nak bg tips sikit hahaha!!tips apa..?
ok sebelum tu senyum dan KLIK DISINI ..! hehe...


Tips : Pemilihan Header Yang Terbaik !


Okeyy . Korang ... Pemilihan Header yang baik dan cantik akan menambahkan lagi seri blog kita kan .SETUJU tak ? huhu ~ Bagi aq lah kan , header memberi pengaruh yang besar untuk mencantikkan blog kita . Kebanyakan blogger sekarang suka untuk menghias blog mereka supaya orang selalu datang singgah ke blog diorang . Header memang amat penting untuk menunjukkan kualiti sesebuah blog selain daripada isi kandungannya yang mantap ! so AMBIL PERHATIAN!!

Okey , korang boleh lah jenguk SATU-PERSATU tips yang akan aq kemukakan di bawah : 


1. Jangan buat Header Dengan Gambar Yang Terpotong Sana Sini*

Mana tak hodoh nye . Dah p buat header yang bergambo terpotong sana sini . Tangan terpotong , tudung bahagian atas terpotong , kiri dan kanan pun terpotong . Ishk ! Dah tak perfect dah jadi gambo nye .
So , aq nasihatkan , kalau korang nak create header , biarlah korang memilih gambar yang terbaik dan yang tak terpotong sana sini . Ada paham ? huhu ~ XD

2. Jangan Memilih Gambar Yang Gelap dan Agak Blur Untuk Dijadikan Header !

Better korang elakkan lah daripada memilih gambar yang blurr dan gelap macam ni . Potongan keliling gambar dah cunss ! Tak de terpotong sana - sini .. Tapi , malang nya .. Gambar blurr pulak ! Memang tak cantiklah header korang kalau letak gambar yang macam ini . HEHE .
So , kalau nak tangkap gambar tu , pastikan korang tangkap jangan lawan cahaya . Daripada muka korang putih macam burung merpati , terus jadi punggung kuali . Aiyooo ~ Tak nak lah macam tu ye ?

3. Pemilihan Warna Yang Sesuai

Memang pemilihan warna sangat memberi pengaruh yang besar dalam pembuatan header. hehe . Warna yang lembut dan terdapat OUTLINE hitam pada tulisan , menampakkan header kita timbul , cantik dan kemas ..

4. Buatlah Header Transparent ! Dijamin Lebih Cantik !

Bila korang Upload masuk dalam blog , automatik header korang akan jadi transparent dan akan kelihatan background blog korang . Macam blog aq ni^^ . 

So , macam mana korang ? Oke tak tips aq kali ini ? Jangan korang baca separuh jalan je . Baca kesemuanya sekali . Kalau korang terlepas satu huruf atau perkataan aq .. Teramat lah rugi . Chewahhh . HAHA .lenguh membaca...?jom kita berurut DISINI hehe...


No comments: