Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 22 January 2012

cara untuk mengekalkan hubungan cinta...!


awchak!! hehehe..dengan penuh rasa suka suki digalakkan korg semua gatal tangan untuk TEKAN DISINI..!hari ini aq nak bagi tips yang seterusnya..korang perasan tak sekarang ni kan kebanyakkan nya yang mempunyai pasangan tidak bertahan lama...salah satu nye yela maybe takde jodoh kan..kalau yang tu dah nak buat macam mana..tapi kita boleh berusaha untuk mengekalkan reputasi cinta kita!! ye kan..?? hehehe
sape sokong KLIK DISINI cepat!!

sebelum aq mulakan tips kali ni,izinkan aq bermadah seketika...kalau rasa nak copy and sent kat couple korang pun dialu2kan hehehe.....

andai kau dapat melihat hatiku..andai saja kau dapat membaca ruang fikiranku..betapa ruang jiwaku penuh dengan bayanganmu menghiasi hari2ku..senyum dan suaramu teduhkan jiwaku..cintailah aq dengan kesungguhan mu kerna tiada yang lain dihatiku melainkan dirimu penawar duka peneman bahagia... :)
wah!! amacam..?jiwang tak..??hehehe..eh2,TOLONG TEKAN SINI JAP ...ok2 dah..kita sambung balik sesi perbincangan kita tadi..merapu betul ko ni...



1. Jangan sesekali memarahinya dihadapan orang ramai atau
didepan kawan-kawan anda, kerana ini memperlihatkan tahap
perhubungan anda dengan si dia.


 2. Jangan diulangi mengutuk si dia di belakangnya bersama kawan
atau ahli keluarga anda, ini boleh menyebabkan dia berkecil hati atau terus menjadi marah apabila mengetahuinya.


 3. Jangan ragu-ragu bertanyakan teman anda sekiranya anda tidak 
pasti perbuatan anda buat itu melukakan hati si dia, seperti
menjadi teman kepada kawan anda untuk pergi berjumpa dengan 
teman barunya, sekiranya si dia terlebih dulu tahu sebelum anda memberitahunya, tahap kepercayaan si dia kepada anda akan 
menjunam turun.


 4. Jangan sesekali menyatakan kriteria teman impian anda yang 
tidak sama dengan perwatakan atau prilaku si dia, kerana ini
akan menyebabkan dirinya merasa seperti tiada gading, tanduk 
pun boleh lah.


 5. Jangan buat walau sekalipun, mengutuk ibubapanya kerana 
impaknya terlalu kuat sehingga anda boleh ditinggalkannya.


 6. Jangan diamalkan berbohong orang lain dihadapannya kerana ia 
boleh menimbulkan rasa curiga si dia terhadap anda.


 7. Akhir sekali terima lah si dia seadanya dia, dan layan lah si dia seadanya anda. Dan pasangan paling memahami dan menyayangi 
adalah kunci kebahagian..


ok da siap baca...??sekarang aq ade something nak bagi dekat korang!! sape suke laju2kan tangan untuk ambil ye..smile! ^^

Freebies : Cursor Cute and Comel


                                                                   
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/others/oth-6/oth589.cur), progress;}</style>
                                                              
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/anime/ani-11/ani1092.cur), progress;}</style>
                                                             
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/nature/nat-10/nat911.cur), progress;}</style>
                                                          
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/symbols/sym-5/sym483.cur), progress;}</style>
tak tahu macam mana nak letak dalam blog..??jagan risau....aq akan ajarkan ya.. :D



1. Korunk copy URL Code Cursor tuh  ! ;)
 *Then , korunk PASTE Url tuh  ,kat dalam kod at bawah yang aq tunjukkan ini ;)


<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
*Warna Merah , korunk letak URL BLog korunk k .?
*Warna Kuning , korunk letak Url Blog korunk ;)

2. Then , Deashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

3. Paste Code tadi kat situ ok ?

4. Save. Selesai ^_^

2 comments:

Oppa Kudin Nz said...

dapat diamalkan selalu ni. Hehe =P

Mr.Sepet said...

nice . . suka . .