Ensiklopedia Doktor Chenta

Tuesday, 24 January 2012

freebies background dan icon comel!

.Assalamualaikum ^^

Hai . Hai ! Cepat .. Cepat Ada Freebies nih .
Seriusly , aq reka CUTE BACKGROUND kat bawah ni sendiri taw .
Special untuk u all semua lah . hehe . Tapi rasanya semua untuk girl kot ?
Sebab warna yang lembut-lembut gitu . If guys nak jugak , apa salah nye kan ? =)
sebelum menuntut kena KLIK SINI DULU!

First sekali , pada sesiapa yang ada letak code background sekarang , tak kira lah dekat CSS CODE ke , atau dekat Add a Gadget > Html/Javascript ke .
Tolong Delete Terlebih Dahulu Eh ? Takot kangg , tak menjadi pulak . hekhek~

Orait . Jom ikot ! ;)

1. Sekarang korang COPY dulu code di bawah :


<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>



2. Then pergi dekat Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

3. Paste kod tersebut di ruangan Html/JavaScript tadi tu . Ok ?

4.Sekarang tunggu ape lg....?! amik mana2 background yang kamoo suka suki ya..chill~ ^^

                                                      
http://4.bp.blogspot.com/-nTCJZ2bwB14/TkklPAA9faI/AAAAAAAAAtQ/hcePCtZ7Hzw/s320/babysoft8-dconditt.jpg
                                                      
http://3.bp.blogspot.com/-8WGgR5weLi4/TkklPoDdLVI/AAAAAAAAAtU/PVoIhqvgL1c/s320/bunnylove7.jpg
                                                       
http://2.bp.blogspot.com/-ZIi3SSZPiaQ/TkklP3G29QI/AAAAAAAAAtY/Dsg60446U50/s320/ggbg293abk.gif
                                                       
http://4.bp.blogspot.com/-8A_uSU6aOi4/TkklQcfLgII/AAAAAAAAAtc/yObW_MEOyrk/s320/girlpower_7_h.jpg
                                                   
http://4.bp.blogspot.com/-LEfvfVejIxE/TkklRPH15TI/AAAAAAAAAtg/OPoyyO2jkGQ/s320/light_blue_swirls.jpg
                                                     
http://3.bp.blogspot.com/-Ov9dB20ZiOs/TkklRYAk32I/AAAAAAAAAtk/uAtivCUViVQ/s320/xdsz.jpg
thats all for today! :)...thanks semua singgah sini....sorry editor terlalu simple mimple disebabkan terlalu sibuk dengan lesen dan...erm...keadaan tuan empuya diri yang tak berapa sihat...isk2 :')

 ops2!!atas kesudian korg penat dan lelah menjenguk ke blog aq yg xseberapa ni,dengan senang hatinye aq nak bg icon comel kat korg...dont worry..free! hehehe....
p/s:korg boleh gunakan icon2 ni untuk cantikkan posting korg..macam blog aq ni haa~hehe..
caranya tekan left click..highlight image yg kamoo mau..tekan CTRL+C untuk copy...and paste kan dekat tempat posting korang..semudah 123 bukan!


Girly

                                                                    

                                                                     

                                                                     

                                                                   

Mini 

                                                                                                                                                                                                                                        


take n away~