Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 14 January 2012

Jom pakat buat duit semua..!! =_='

  Apa itu Churp - Churp 

sebelum korang teruskan pembacaan korang,korang diwajibkan untuk :
1) PICIT SINI dulu!! :)

Ramai yang dah tahu . But , ada jugak segelintir yang tak tahu dan tertanya - tanya + keliru Churp-churp ni benda apa ? Sama ke dengan Nuffnang ? Okeyy , aq jelaskan sekarang ye . Churp - churp sama jugak lah dengan iklan Nuffnang . Lebih kurang lah .. Nuffnang dengan Churp - Churp ni merupakan iklan secara online melalui blog , facebook , twitter dan beberapa laman sosial yang lain . Cuma , yang membezakannya , churp-churp ni , kita boleh pilih campaign mana yang kita nak iklan kan.

aq lebih gemar iklan kan Churp - Churp dari guna perkhidmatan Nuffnang . Sebab Nuffnang ni , susah sikit nak dapat hasilnya . Kalau Churp - Churp , orang klik sekali campaign yang kita share  , dapat lah jugak hasilnya .
amacam...?berminat..? CEPAT2 DAFTAR SINI !!yang xde blog pun jangan bimbang! tetap boleh mendaftar!


  Macam mana nak iklankan kempen dari Churp-Churp ?
1. Cuba korang Log in Churp - Churp korang sekarang , bagi yang sudah daftar ...yang belum sila lah daftar dan sign in with facebook :)

2. Dah kan ? Now , korang tekan Rewards !

3. Ini contoh ye :


4. Tekan Keep Sharing !

5. Scroll ke bawah  , dan cari benda ni :



6. Korang boleh tekan terus ikon comel - comel tu untuk share kempen tersebut !

7. Kalau korang rajin , tekan "CLICK TO COPY" , paste lah dekat wall facebook korang tu :)

senang bukan ..? :)

ok2 skrg aq nak tuangkan sikit kepakaran aq tentang cara2 memujuk sweetheart korg yang sedang merajuk hehehe.... :p

#1 memohonon maaf





#2 Bagi sekuntum bunga






#3 Bagi coklat kegemaran (perempuan biasanya suka coklat.)






#4 Hadiahkan teddy bear yang bersaiz XL ataupun XXL, bergantung kepada saiz pasangan anda






dan kalau cara-cara di atas tidak berjaya, cara terakhir ni confirm berjaya..hehehe

#5 Bentukkan huruf 'O' dengan jari anda untuk mewujudkan perkataan 'OLIGO', lebih berkesan jika anda turut sama menyanyi lagu tema OLIGO.Haha





No comments: