Ensiklopedia Doktor Chenta

Wednesday, 28 December 2011

menguji kesabaran!

hurm..hari ni dapur gas tu buat hal la pulak...kita buka slow jewp tp api mcm nak bakor umah aq jewp isk2..
my mom : kaklong...?? tolong jap...??ni haa..tolong bersih kit dapur nieyh..periuk belange gonyoh kasi licin taw...biar sedap sikit mata memandang... 
ok first kemas dapur..semua lah yg berkaitan tuh..ok pas..beres..1 je lg belum settle..mak!! gosok periuk belange nieyh! mula2 aq buat dgn penuh kesabaran..aq gosok..gosok...gosok dan gosok..eh2 xhilang lak!! melarat kat tempat lain yg aq bengang tuh!! tambah plak 1 keje lg isk2...sebenarnye kemas mengemas ni da jadi salah satu hobi aq tp kalau dah men layan ke benda nieyh rase sakit aty gak an...korg boley byg x aq gonyoh semua tuh memakan masa hampir 2jam huhuhu!! yela2,nty adela yg komen
"aku duk gonyoh periuk 24jam xde eah na lepas feeling kat blog"
yela..tu korg..aq xdaye na wt lame2...lg pun kan2...suka hati aq la blog aq huhuhu!aq duk sental benda tuh sampai hitam tangan aq...mak ai...da mcm org minyak dah ko taw x huhuhu!!!



nak gonyoh periuk 1 hal..nak bersih tangan aq tuh ingat senang kew huhuhu...tu la aq ngadew2 an....sampai aq lepas tension aq ea kat timeline ue hahaha!!

31 minutes ago
aq da wt yg terbaik utk ko pi sal ko ni degil sgt hah!!! sakit aty aq!!!

yela...habis skill aq nak cuci semua tu tp kotoran tu tetap berdegil isk2....sape yg xbengkek an..membara hati tuh...tp sumpah aq ckp..letih r keluar tenaga byk2 ni an isk2...ok stop sal pengalaman aq yg menyakitkan jiwa dan raga ni...

ok aq nak kongsi something kat korg....tentang CINTA hahaha...ok korg na tawu x cinta nieyh ade byk jenis aw..bukan sedap hingga menjilat jari je korg nak bercinta tp korg kena tahu cinta korg tu berlandaskan ape..baru la kekal an law x terpesong....ok antaranya ialah :

Cinta kerana Duit
Cinta kerana Nafsu Serakah Vavi
Cinta kerana Paksa
Cinta kerana Keikhlasan
Cinta kerana Jodoh
Cinta kerana Kasihan
Cinta kerana Sunyi
Cinta kerana Saja-Saja, Suka-suka
Cinta kerana nak berlagak sebab ada BF/GF
Cinta kerana nak update kat Facebook status jiwang-jiwang
Cinta kerana pasangan tu muka macam artis yang kita idamkan
Cinta kerana dengar pasangan menyanyi dengan merdu sambil naik buaian
Cinta kerana entah tak tahu sebab ORANG TUA NI TAK LISTKAN BANYAK-BANYAK.




Sengaja letak gambar kucing. Tak nampak macam blog lucah.





Bagi yang SUDAH PUNYA PACAR. Mana 1 cinta anda?
Bagi yang MASIH MENCARI GEWE. Mana 1 pilihan anda?
Bagi yang DAH BREAK DENGAN MARKA. Kenapa anda break? Mana 1 pilihan di atas?
*dah faham kan ^_^


No comments: