Ensiklopedia Doktor Chenta

Thursday, 29 December 2011

jalan2 ikut angin...

today destinasi aq di JB..sekarang bersama cik eiyqa 3hari 2malam di johor hahaha!!!sebenarnye tujuan aq balik johor ni coz na mai ambil adik2 aq...yelah cuti2 sekolah suka sangat stay kat kampung..aq xjoin coz ade lah urusan sikit an hehehe....3hari 2mlm..?makna nye 31hb tuh bawu aq chaw balik umah....hurm..kampung aq kat JB tuh kira cm pendalaman gak lah..so makna nya law na tgok siaran best2 cam tv3 n tv9 kena pasang astro r jawabnye huhuhu sbb kat sane cuma dapat siaran tv1 n tv2 jewp....sadis gilew ah...ok duduk di johor ni <kampung aq kat mersing> aq kena stay dgn adik2 aq n sedare 2 3 org..yg len..? huhu...dieorg tinggal kiteorg gi batupahat....ade keje kit..yela na g semua kereta x muat..len kalau pakai mpv an huhuhu....aish so bored gak r duk kat sini coz xdapat tgok citer kegemaran aq hahaha...citer pe eak...? semestinya aq lebih gemar melayan sponge bob dan citer sinetron kat tv9 tuh hehehe...skrg nih citer sinetron yang sedang bermain kat tv9 citer anugerah lah kan...suka hatilah nak cakap aq ni gilew indon ke...xtahu pape ke yg penting da selera aq so jgn sekat ok hehehe....jadi ape yg buat utk habiskan sisa waktu aq dkat johor ea..? first da mmg rutin aq pergi main badminton petang2 tuh n ape lg...pergi jalan2 r!!! hahaha...

kalau korg nak tahu kan kat johor ni banyak tempat2 yang menarik tau....pantai pun cantik2... <musim2 hujan ni xpayah pergi laa~>korg bleh pergi ke muzium diraja sultan abu bakar,masjib abu bakar dan dataran johor bahru..Ada lagi sebenarnya tp xlarat gk na sebut satu persatu nih...

tp tempat yg paling enjoy n aq suke kat johor ni adalah kat danga bay hahaha!!! mmg bez gilew!!
lebih2 lagi kalau waktu malam mmg jatuh cinta punyer..~





giler bez kan hehehe!!!! so anytime na luangkan mase pe kate ajak family atau kawan2 pergi sini..mesti bez.. tp kalau rase bajet korg byk boleh gi first world kat genting highland hahaha!!!

ok dah2 cukup2...hari ini aq nak kongsi kan tentang lelaki...for girls korg nak tahu lelaki ni sebenarnye suka menguji taw..!berikut adelah list ujian mereka utk korg : 

1)adakah kamu seorg yg materialistik
-memberi hadiah murah
-mengajak atau belanja makan di tempat2 yang murah
2)perkara yang melemahkan perasaan wanita apabila diuji tahap cemburu
-mengenalkan kamu kepada ex girlfren nye
-menelefon wanita lain dihadapan kamu
3)hubungan bekas teman lelaki
-bertanyakan khabar bekas teman lelaki kamu
-adakah kamu masih menjalani hubungan dengannya walaupun sebagai kawan
4)mengukur tahap kesetiaan
-pergi melancong
-meminta bantuan temannya utk menggoda/mengacau kamu
so kalau korg syg an an bf tuh..pandai lah settle ok hehehe...dieorg licik...berfikirlah secara matang dalam menyelesaikan masalah...bukan pakai emosi..krn akan memburukkan lagi keadaan.. :)

No comments: