Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 28 April 2014

Bila Si Dia Curang....

curang.... 1 perkataan yg nampak ringkas tapi ternyata mampu melukakan hati sesiapa saja ! kadang2 memakan masa yg lama untuk mengubati hati yg terluka ni.

bagi yang couple,boleh lah nak minta putus tapi kalau kahwin tak kan nak mintak cerai?
ye dak? kadang2 ada je mulut2 mak jemah yg jadi batu api,tak kurang juga awek secondhand yang tak berapa laku tu sibuk je nak kacau daun .

kebiasaanya pasangan akan curang apabila adanya kekurangan dalam diri kita
bukan kekurangan yg x boleh diubah tapi kekuranggan yg boleh diubah cuma kita memandang dengan sebelah mata!

contoh,mungkin korang kurang memberi perhatian pada si dia?
jarang contact?sibuk? lebih suka menghabiskan masa bersama teman?

perkara yg pertama yg perlu u olls buat ialah mesti jd yg terbaik berbanding skandal si dia!

normal lah bila dapat tahu je si dia curang terus kita nak marah2 minta putus then bermula lah agenda 3 suku kononnya patah hati sampai makan tak lalu,tidur x lena.. haih pasai apa lah nak menyeksa diri sendiri !

if korang dapat tahu si dia curang tapi korang tak mampu nak hadapi,JANGAN SESEKALI NAK BERLAGAK MACAM DETECTIVE CONAN! habis semua korang siasat and lastly makan diri !

yg penting cuba ubah sikap kita dulu untuk tarik perhatian si dia ! cinta ini sebenarnya seni ! buat sesuatu yg membuatkan si dia akan teringat bila berjauhan :D .. mungkin korang boleh cuba bagi kata2 motivasi pada si dia? kebiasaannya pasangan bercinta ni mereka lbih memberi ayat2 cinta kejora tu hah,by the way sebenarnya pasangan ni dia lebih menghargai kata2 motivasi dari ayat cinta thats fact !!

lakukan perubahan dan cuba tarik perhatian mereka kembali ! kalau betul korang nak siasat make sure korang boleh hadapinya dengan tenang..

but......
if dah macam2 korang buat but still pasangan korang tu curang,dont worry...
Allah dah tetapkan yg terbaik sebenarnya untuk kita,apa yg penting USAHA DULU !
jangan tahu menangis meraung dan berkabung 9 bulan 10 hari ! hok alohh choi betul....

2 comments:

aQsede@Rusydan said...

tp saya dah berkabung 1 tahun dan berbulan2.. haha.. weh ingt lg dok ko aku?

twinscraftlife said...

안녕하세요? Twinscraftlife is here~~ pls visit our blog! We sell cool handmade products^^ 꼭 오세요~~~ twinscraftlife.blogspot.com