Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 18 November 2013

Kalau Aku Kaya....

Anyone who is obsessively focused on money, or cares deeply about owning luxury goods can be described as materialistic.Material is a synonym for matter: anything that exists .

sometimes disebabkan harta ni boleh timbulnya pergolakkan dan pergaduhan . just believe it ! bayang saja lah kalau musuh ketat u all hangout naik ferari , atau pun stay rumah apartment yang serba mewah macam............. 

highland tower mungkin? errrr......

memang kompem u all akan tertanya "is that right??!!!! OMG !!!" . dan u all pun tak teragak-agak kan nak pos gambar u all dengan barang branded di facebook .

by the way,aku rasa harta ni tak penting untuk dipersoalkan . even kalau kaya pun,takde apa yang nak dibanggakan . mungkin u all boleh memperagakan baju yang branded atau kereta yang mahal pada kawan2 dengan penuh bergaya but one thing yang mesti kena ingat, setiap rezeki itu datang dari Allah . kita ni hanya lah manusia yang hina,jadi jangan lah berbangga dengan apa yang ada tetapi berbaliklah pada-Nya . :')

1 comment:

✿ pink velvet ✿ said...

betullll.. setuju sangat :)