Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 13 January 2013

Akhirnya dia pergi tak kembali...




Awal2 pagi lah phone kesayangan chenta dah mengeluarkan suara sumbangnya,dengan penuh kemamaian tanpa menghiraukan longgok emas di mata cepat2 chenta tengok screen phone tu . actualy chenta paling PANTANG ada yang mengganggu chenta time chenta beradu tapi bila tengok nama si pemanggil tu nama "my prince charming" , terus angkat walhal muka still basi lagi kot hehe .

"heloo~" suara dengan nada sedih

kemamaian chenta terus hilang bila dengar suara prince sedih macam tu , cepat2 chenta tenangkan prince . tanya punya tanya rupanya galaxy note kesayangan my prince telah pun meninggalkan my prince subuh tadi . 

Alkisahnya bermula tika prince pergi solat subuh kat masjid , lepas solat tu tup2 prince tidur kat masjid tapi sebelum prince tidur prince cas phone dulu . bangun je dari tidur tengok2 phone dah takde . dasar pencuri tak berperikemanusiaan , cuba lah fikir sebelum nak ambil hak prince tu "agak2 mamat ni nak contact macam mana dengan tunang dia kalau aku curi phone mamat ni?" *fikir dulu sebelum ambil =_=

bagi korang yang kaya mungkin nampak cikai je kot bila phone hilang tapi kalau chenta sendiri yang mengalaminya , mungkin chenta akan demam panas 7 hari 7 malam . 

harap2 phone kesayangan chenta tak jadi "kacang lupakan kulit" macam phone prince tu sebab chenta paling susah nak terima "yang patah tumbuh yang hilang berganti" bila mr.iphone5 berlalu pergi . banyak kenangan terindah hehe .



IPHONE 5,JANJI YE JANGAN TINGGAL CHENTA :'D

agak2 kalau phone kesayangan korang hilang dicuri , apa tindakan korang ?

1 comment:

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

tenang kan mr prince chenta yerk!
cian dyer