Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 19 November 2012

Kalau Aku Takde , Kau Tak Wujud Tauu!

pernah tak sambil berjalan-jalan tetiba dengar henset berdering , dengan harapan korang ingat tu henpon korang yang sedang berdering tapi rupanya henpon budak kecik yang berselisih dengan korang , lepas tu sambil tengok budak kecik tu on call korang tersenyum sambil teringat zaman dahulu kala . pernah tak ? jangan tipu , nanti kena potong lidah :p haha

semalam tengah chenta hangout dekat mall tiba-2 ada ringtone "set fire to the rain" berdering . dah la tibai lagu chenta , ingat kan phone sendiri berbunyi rupanya budak ala-2 sekolah rendah gitu . laju je beliau mematikan bunyi tu sambil dalam hati kecil ku terdetik

' waktu dulu nak pegang henpon pun susah , lagi-lagi waktu kecik macam tu '

ni yang menyebabkan memori dahulu kala gedik seumpama pita movie yang galak memainkan cerita . teringat zaman - zaman kegemilangan dahulu yang tak lah gemilang sangat . haha perbezaan henpon sekarang dengan henpon dulu-dulu sangat berbeza , eh maklumlah zaman sekarang dah berbeza dengan zaman dulu . orang zaman sekarang pun dah berbeza dengan zaman sekarang =,=

dulu , kalau pakai henpon nokia tiga sekupang tu dah kira kaya uolss . lagi-lagi waktu hujung tahun persekolahan , siapa yang bawak henpon memang di-cop anak orang kaya lah eventho dia keluarkan henpon tiga sekupang . haaa waktu tu lah nak berlagak depan member yang lain sambil taip-taip kejadah tah kat henpon tu padahal waktu tu bodoh-bodoh kot . perniagaan TAIP ON GAME ke 32333 ataupun TAIP ON CHINTA ke 32311 sangat laris di kalangan bebudak sekolah yang bawak henpon pergi sekolah , ape je yang dorang boleh buat selain tu . harharhar :D

tapi sekarang ni , bila pakai henpon tiga sekupang ke henpon lampu picit kat atas ke , orang dah tak pandang , di-cop miskin pun ada . ishh sadisnya hidup . betapa tak berharga nya henpon macam tu kat generasi sekarang . kalau boleh lagi canggih lagi nak menayang . kalau takde yang touch screen , yang slide pun jadi lah asalkan nampak mewah . kalau pakai henpon tiga sekupang sebolehnya nak sorok dalam poket kalau boleh main mesej pun dalam poket . ish ish ish . sesungguhnya jika TIADA YANG LAMA TIADALAH YANG BARU .




first time chenta pakai phone dulu,phone yang pertama sekali chenta dapat adalah Nokia 3310 . gelak lah puas2,memang sekarang nampak cikai tapi dulu rasa bangga je bila pakai phone tu . chenta dah habis SPM baru lah rasa mewah sikit , nak banding dengan budak sekarang celah gigi je nak dapat phone mahal tu . dulu dikutuk sekarang dipuji , arh biasa lah kalau tak ikut peredaran zaman semestinya dianggap kuno .



dulu friendster , lepas tu myspace , up sikit main facebook sekarang , tapi twitter sedang bersaing dengan facebook . kesian mayspace dengan friendster dah berkubur . tak pernah online dah weh . chenta layan pesebuk je sekarang tu pun sometimes je gara2 parent marah .mana taknye main pakcik google memanjang walhal exam around the coner .nak layan twitter ? sorry to say " guwa bukan artis" ! setakat tayang publisiti dekat page boleh lah , jom klik "like" page chenta ----> DISINI

3 comments:

aini shahroni said...

seyes suka entry nie..
bdak2 skrg nk dpt phone sng giler kowt..
haish..

tanpa yg dulu tiadalah skrag..
hehehe

from ::Arkitek Hati::

cik chenta said...

budak2 sekarng main maju lorh ..

Nur Azila said...

betullah.. klu dulu dpt handphone rasa bangga kn.. budak skg, nak pandang hpn tu pun dah tak nak, skg dyorang nk pandang touch.. baru sekolah lg tu.. ish2..