Ensiklopedia Doktor Chenta

Thursday, 4 October 2012

apa ada pada SPA??


sekarang dah nak habis semester 1,serius cakap eiyqa makin busy . biasa lah tuh demam-2 exam yang dah lama surut kini meningkat semula . rasa tak sabar nak tunggu 9/11!!! hari kemerdekaan yang dinantikan . kalau ikut planning eiyqa rasa nak makan angin kat johor je time tuh , update atau tak itu belakang kira yang penting otak kena rehat ye dak? lenguh lah kalau selalu je menghadap buku , sekali sekala kena lah kasi rehat biar otak pun makin fresh ^__^ . jangan rehat lama-2 sudah lah,asyik tidur dan tanam lemak setiap hari , boleh tumpul otak korang dibuatnya .




ok lah , cakap pasal SPA [suruhanjaya perkhidmatan awam] ni rasa sedih la pula sebab ramai kawan eiyqa yang apply dan dapat surat untuk pergi temuduga tuh . korang tahu tak apa itu SPA?? pada yang tak tahu , SPA ni salah satu tempat untuk korang future study tapi hanya dalam bidang perubatan sahaja dan kerja dibawah kerajaan . contoh bidang perubatan yang ada dalam SPA ni pembantu perubatan [M.A] ,pegawai kesihatan , jururawat dan banyak lagi lah .korang hanya perlu perah otak selama 3tahun je lepas tu terus dapat kerja . tapi kalau nak jadi doktor bukan line SPA ye,nak jadi doktor kena lah belajar betul-2 . biar dapat buat ijazah dekat oversea hehehe :D ..

eiyqa tak halang pada kawan-2 eiyqa yang future di SPA tapi rasa sunyi lah kan bila kehilangan kawan yang selama ni berkepit je doploh pat jam tiba dah takde, mana tak tragidis dibuatnya . apa-2 pun tahniah dah good luck lah .

eiyqa hanya duduk diam je lah kat unit fakulti kesayangan eiyqa tuh . ramai juga yang tanya "kenapa eiyqa tak minta SPA?" .. erm , sorry lah , not my taste hahahaha !!! -..-'

No comments: