Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 22 April 2012

haram pakai contact lens


ololo chumill leteww~ hehehe ^^
macam2 warna ada..dulu kalau eiyqa tengok mata aweks yang pakai contact lens ni rasa geram je..comel sangat!
 tapi masa zaman eiyqa sekolah dulu cikgu eiyqa ada cakap yang pakai contect lens ni tak boleh..hukum dia sama macam memakai rambut palsu..walau pun bersifat sementara tapi hukumnya tetap haram

kempunan hasrat hati eiyqa nak pakai contact lens
sejak dari itu lah eiyqa pergi sekolah pakai cermin mata,muka dah macam budak skema je =..=


hari ni eiyqa jalan2 di kedai buku terjumpa buku agama karya  riduan mohammad nor
buku tu menceritakan segala persoalan agama dan dijawab oleh ustaz azhar idrus :)
eiyqa memang exited kalau depan buku terpampang muka ustaz azhar idrus
serius cakap SAYA PEMINAT USTAZ AZHAR IDRUS taw ^^


tengah eiyqa syok sibuk baca buku "daie sejuta ummat-ustaz azhar idrus"
eiyqa terjumpa satu jawapan untuk soalan eiyqa yang dah bertahun eiyqa memikirkan dulu
  
"ustaz,apa hukum pakai contact lens yang berwarna bagi lelaki dan wanita?"

"harus bagi wanita dan haram bagi lelaki.kenapa dibenarkan kepada wanita?sebab wanita boleh mewarnakan wajahnya (makeup).ini dinamakan zinatul wajhi.yang haram adalah sesuatu yang bersifat kekal seperti pembedahan plastik"


Alhamdulillah,jumpa juga jawapan..
akhirnya dapat juga eiyqa merealisasikan impian eiyqa hehehe!
nak cuba pakai contact lens biru boleh? wee~~!! ;)) <ngadew nak pakai kaler2 pulak (:)


minta kerjasama like page baru eiyqa ya,thank you semua! :)) ----> page cik eiyqa

p/s : for girl jangan lebih2 dalam berhias ye..sekadar yang patut sudah.. ^^..

5 comments:

Isha Sams said...

waaa . best nih . anys pun pemakai lens nih :)

cik eiyQa said...

wah! eqa baru nak belajar pakai hehehe...btw bahaye ke lens ni ek? :(

Cik Amal said...

yeah !!!
nak pakai big eyes !

im follow ur blog
http://sayacikamal.blogspot.com/

cik eiyQa said...

wah! big eyes! mesti cantik hehehe...ok eqa follow awk balik :)

habibah arbain said...

ohh , boleh pakai rupanya .
ingatkan tak boleh , huhu .

i'm done follow your blog
follow me back ye .
http://ebeyluna.blogspot.com
thanks