Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 12 February 2012

tutorial open new tab

Uwahhh penat woo arini kan kan kan ? walaupun eiyqa penat tetap nak jugak buat tutorial ni untuk korang .. 

Open New Tab ni ape ek ? Okey dalam blog kita mesti ada link betul tak ? Selalunya kalau kita bukak link tu dia loading dekat page yang sama je kan .. Open New Tab ni maknenya bila kita bukak sesuatu link tu , nanti terbuka lagi satu page .. Haha confirm korang tak faham kan ? Tak pe la , yang penting Open New Tab ni tersangat2 perlu dalam satu blog , so korang kene buat okey ..

Tutorial ni senang je .. So jangan pening2 okey ..

 Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expands Widget

 Ctrl+F dan cari code :
 <head>
 Dah jumpe kan ? Belum ? Okey eiyqa setia menunggu ... ~~~~~ Okey dah ek ? Sekarang copy paste pulak code dekat bawah ni dan letak bawah code <head> tadi

<base target='_blank' />

 Tinggal satu je lagi korang kene buat .. Iaitu SAVE kan ..ehehe ..Dah save so tutorial ni pon dah siap .. Senang aje kan kan kan ..

No comments: