Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 19 February 2012

tutorial buat border pada post title

hadoi larh busy betul eiyqa sekarang...
busy dengan lesen lar..eiyqa dah tak sabar nak dapat P hehehe!
doakan eiyqa biar cepat2 dapat P sebab eiyqa nak jalan sana sini pula :))


sekarang sudah tiba masanya untuk tuto yang seterusnya!


ok kepada sesiapa yang mementingkan kekemasan blog boleh la ikut step eiyqa kali ni...
buat border pada post title...
hah?tak tahu macam mana??
jom try buat dulu! hehehe ^^

1)1st of all, korang-korang pergi DASHBOARD --> DESIGN --> EDIT HTML

2)Klik pada EXPAND WIDGET TEMPLATES --> CTRL F & search for this code :

h3.post-title {

3)korang hambik je mana2 border yang korang berkenan kat bawah ni then paste kan dibawah code yang korang cari tadi...

-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
Daah siap?! cepat save! :)) 


No comments: