Ensiklopedia Doktor Chenta

Wednesday, 1 February 2012

tips upkan follower


♥..Salam Sayang Semua ..♥

Hyee.. Korang..Macam mana hari ini ?
Sihat tak ? Ye lah , sekarang ni kan cuaca tak menentu .. kejap hujan.. kejap panas..
Kalau rasa kurang sihat tu.. Bawa bawa lah pergi jumpa doktor ye :)
Mana nak tahu .. sakit terok ker.. oke ?:) Chill~

ok now eiyqa nak kongsi camner nak upkan follower korang tuh :))
 Blogwalking (BW)
Haaa . kalau korang nak orang follow korang enn .. Korang kena selalu BW kat orang nyer blog .. Dah BW tuh.. jangan lupa lak tegur2 owner blog tuh.. Send lah apa2 kat Shoutbox dorg.. Tapi .. jangan pulak Say : hi jer.. .Kang . Owner tuh tak layan korang.. cam ner dorg nak g kat blog korang kan ? :)

Follow Blog Orang Lain 
Hehe . Yang ini , lagi cepat kalau korang nak upkan blog korang... dah send sumtink kat shoutbox tuh.. jangan lupa lupa pulak follow dorang tuh.. n bgtaw diorg .. yg korang follow blog tuh ekk !:) Kalau hati dorg baik.. insyaAllah.. dorg akn follow korang balik yaww! hehe:) Ye lah .. semua bloggers berhati baik lah ! Ye ,tak? huhu . Follow sebanyak mana yang korang mampu ok!! :) ^_^

Letak Link Dekat Link Exchange
Ye ! Korang tahu tak Link Exchange tuh apa ? Tak tahu ? Tengok kat blog eiyqa.. Bawah sekali.. ada link exchange kan .? haaa.. benda alah tuh lah.. kalau korang singgah blog yang ada benda tuh.. jangan teragak2 untuk letak link korang kat situ.. itu salah satu cara untuk upkan follower jgk .. mana tak nyer. kalau korang letak.. owner blog maybe akan bukak blog korang.. dan dorg mesti akan follow korang ! hehe ^_^


Post Kan Entry Yang Menarik
Wahh ! Entry yang menarik ?? macam mana tuh ? Haa..~ Macam mana2 je lah .. asalkan yang boleh menarik perhatian orang untuk baca apa yang korang post kan tuh !:) . Nasihat eiyqa .. "Korang jangan pulak post benda yang maki-hamun orang!" Setiap entry , mest ada maki-hamun orang...Alar.. kalau kadang-kadang tuh.. tak pe lah lagii . kalau selalu tuh.. tolong elakkan yea! .Takot orang tak bpe suka ngn cara itu ..hee~


Tinggalkan Komen di Entry Bloggers Lain
hehehe  . ini saja-saja lah .. kalau korang dah baca sesiapa punya entry , korang jangan lupa pulak tinggalkan komen.. walaupun komen biasa2 jer... asalkan tinggalkan jugak ! . Tinggalkan link blog korang sekali taw!! Kalau boleh , jadi lah commenters yang pertama! For sure nanti dorg akan pergi kat blog korang! hehe . And follow jugak.. maybe ^_^


Buat Tutorial Yang Berguna
Okee.. Yang ini terpulang kat korang lah erk ! . Tutorial niyh... bukan senang nak buatkan ! agak susah bagi orang yang baru belajar ! :) hehe . Dulu-dulu eiyqa pun terkedek-kedek jugak lah belajar wat tuto niyh. last2 . Tengok lah.. berapa banyak tutorial yang eiyqa share an kat korang enn ? hehe :)) Disebabkab itu jugak lah , follower eiyqa bertambah dar hari ke hari..!~ hehe :*

No comments: