Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 3 February 2012

satu page,satu post

hello fans!! hehehe....okaip hari ni eiyqa na teach korang macam mana nak buat satu post sahaja setiap page..
ni bukan tuto untuk mencantikkan blog korang tapi ini adalah salah satu cara
untuk meringankan blog korang dan mengurangkan tahap kepeningan orang yang membaca..
tak perlulah nak scroll berjela2 sampai ke bawah lagi..ye dak..??hehehe
jom ikot step cik eiyqa disini ya :))

1. Log in > Dashboard > Settings 

2. Lepas tu , korang pergi dekat Formatting

3. Tengok dekat 

4. Lepas tu , tukar kan kepada 1 . Macam ni .

 

5. Sekarang SAVE !  Senang je kan ? 


*So , tak de lah berat sangat blog korang dengat entry yang banyak dalam satu page . hikhik#

2 comments:

PutEri laia said...

a,ah la,,thnks2 ^_^ ...da lmer sgt nk crie cmner nak ilangkan dia,,thnks k,,plezz follow me..t nk cari sng ^_^

cik eiyQa said...

okaip2 dear.. done be ur follower... thanks :))