Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 6 February 2012

edit new page

5 february 2011...fuh mmg gempak la spent masa jalan sana sini..da habis spm mmg syok kan..tak payah fikir homework,atau ape2 je lh..enjoy jewp sampai kan rezeki datang bergolek ade yang sudi belanja cik eiyqa makan stik...fuh kenyang tak payah cakap lah...satu stik tu saje mencecah rm20...kalau makan ramai2 mmg boleh bankrup hahaha!


fuh mmg selera cik eiyqa tibai..tu makin gemop dah tu...ala2 baby face hahaha!! :p

ok2 enough n stop merapu....
Yeargghhhh. Oh ya, untuk entry kali ini, eiyqa kan tunjuk cara-cara nak letak pages dalam blog. Kawan eiyqa yang request suruh buat tutorial pasal ni. Apa ke bondo lak pages ni. Bagi yang tak tau, pages ni, rupanya macam ni. Tadaaa.
*
*
*



Senang je nak buat..Jum tengok tutorial yang dil buat untuk korang.

Step 1

Buka Dashboard > Design > Add a gadget > Pages


Step 2

Buka Dashboard > Posting > Edit Pages >New Page




Lepas tekan new page, akan keluar macam ni.














Pastu korang isi la pe yang patut..


Step 3

Dah siap, korang tekan preview.
Kalau da puas hati boleh la tekan Save.

Step 4

Lepas tu, korang pergi kat  Buka Dashboard > Design > pages
Dia akan keluar macam ni.






















Kat sini boleh susun pages korang dengan drag and drop..
Dah puas hati, tekan la Save..
Done.



No comments: