Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 3 February 2012

5 tanda lelaki cemburu


hyep semua!!^^....
kenapa ni cik eiyqa sibuk2 sangat tulis tentang lelaki...??
tanda2 wanita cemburu takde ke cik eiyqa..??
hahaha....tu la antara soalan yang dipostkan dalam kotak komen cik eiyqa..
sebenarnya kalau perempuan cemburu memang nampak sangat2..
tengok bf cakap dengan perempuan lain mula lah merajuk sampai seminggu..
telifon bf tiba2 waiting pastu mula lah nak campak phone la,offkan phone la...
memang perempuan ni over kit dalam bab2 cemburu ni...
cik eiyqa...??erm....korang tanyalah wink2 cik eiyqa tu hahaha!!

lelaki ni kalau time die cemburu memang kita tak dapat kesan..
kecuali lah kalau bf korang tu emo tahap gaban kan...
tapi yang jenis ego tahap melampau ni memang habis2 dia nak control gentle tuh..
so kat sini cik eiyqa nak kasi tahu kat korang tanda2 balak korang tu sedang cemburu..
bila da cemburu korang girl pandai2lah pujuk an2 hehehe ^^...

TANDA LELAKI CEMBURU!!

 menghubungi kekasih berkali2 dalam sehari....

haha...adakah sikap bf korang macam ni..??menelifon berkali2 hanya sekadar bertanyakan soal yang remeh..
contoh : buat apa,da makan ke belum,keluar dengan siapa hingga boleh buatkan korang naik rimas! hurm~

 buat kejutan pada telefon bimbit pasangan

adakah kekasih korang suka memeriksa phone korang?sampaikan buat soal selidik dengan siapa dia mesej,siapa call dan sebagainya..ish2...dimanakah kepercayaan korang dekat pasangan korang tuh..kalau betul dia sayangkan korang,dia tak kan ambil kesempatan terhadap kepercayaan korang,malah menghormati lagi taw!hehe...

 memerhatikan setiap gerak geri pasangan

pernah tak korang rasa ingin tahu apa yang dia lakukan setiap masa..??siap intip lagi..macam spy pulak..adoi rajin betul ya kamoo hehe...janganlah sampai macam ni..ini tandanya anda adalah seorang yang sangat cemburu dan susah mengawal perasaan..bahaya nih!

 kadang2 menuduh pasangan anda curang

hadoi...janganlah menuduh sebarangan dulu ye..nampak gf cakap dengan lelaki lain terus say "hey perempuan curang!!" ish2 jangan lakukan sedemikian kalau korang nak hubungan korang kekal key...mana tahu yang gf korang tu bakap bapak mertua korang ke an2 hehehe...

 sering mengugut pasangan

"kalau awk cakap dengan budak tu lagi saya nak bunuh diri!" "kalau awk tinggal sy,result exam sy akan merosot" ...hello2..ini adalah pasangan yang kuat mengokong dan penuh sifat cemburu dalam hati....
pliz boy jadilah seorang yang matang..kalau cik eiyqa lah dapat lelaki macam ni,better tinggal je lah dari cik eiyqa duk pening2 layan ugutan tak bermoral tuh....

so thats all cik eiyqa nak share dekat korang semua..
memang cemburu tanda sayang tapi kalau berlebihan tiada gunanya so berpada2 ok 

chill~~
*SALAM MAULIDUR RASUL.... :)

2 comments:

Eryati said...

yg no 5 tu d akui kebenarannya

cik eiyQa said...

hehehe....betul tu betul! :D....xsuka la boys yang kuat mengokong n cemburu ta tentu pasal.... :))