Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 7 January 2012

kepuasan membanjiri hidup

hey2..new blogskin hak2 ^^ ...yela aq nieyh jenis xboley tgok benda yg sama,cepat puas <balak lain citer taw hik2>so kalau ade mase mmg aq start nak edit habis...harini parent aq out coz ade hal so yg ader kat rumah juz aq n adik aq yg num dua uh.....pergh! hangin tol! lame je aq sabar.....mmg terliur aq tengok adik2 aq main internet but aq buat x taw sajerr...sepatutnye dieorg xboleh main internet musim2 sekolah ni tp entah mcm mane bapak aq boley kasi lampu hijau....so aq x men...aq just study buku panduan mengambil lesen tuh je memanjang...juling aq dibuatnyer hup3...lame2 study feel bosan gk an so aq da buat keputusan nak main internet..nawaitu dah sah2 aq nak edit blog and update..tu jadi lain da nieyh hehehee :P....tp nak main tu sikit punya senang..adik aq tuh mmg keras kepala tol la..xbleh beralah langsung..so aq talking slowly then ckp nak men kejap je so kejap je lh yg aq dapatnyer....

my wink2 un busy ckit arinieyh an so xde sape laaa nak teman kiter nieyh hehehe....law x mmg panas phone aq ue duk bergayut xhenti2....yelah time kdit byk,try xde kdit sekali..!arhh! mmg sesak hahaha!!!
aish sebut2 nieyh rindu la plak hak3!

urm..fikir sejenak teringin lak nak post entry PERBEZAAN ANTARA LELAKI DAN WANITA
nieyh aq sentuh sal sikap okaip....xlebey x kurg hehe...



(L) Mempunyai fikiran yang bersifat makro iaitu melihat secara keseluruhan.
(P) Mempunyai penilaian bersifat mikro iaitu melihat sesuatu secara terperinci


(L) Tidak fokus kepada sesuatu perkara
(P) Fokus kepada sesuatu perkara.


(L) Mempunyai perasaan cinta yang setia dan lebih fleksibel.
(P) Cinta sepenuh hati dan setia pd yg satu.


(L) Suka menyendiri dan berdiam diri apabila imej tergugat
(P) Mudah marah, cemburu atau merajuk apabila imej tergugat.


(L) Bila berkomunikasi kurang teliti mendengar tapi cepat memberi pendapat
(P) Mendengar dgn teliti sebelum membuat sesuatu keputusan.


(L) Lebih banyak menumpukan kepada aspek fizikal dan kebendaan.
(P) Lebih menumpukan aspek perasaan dan kemanusiaan


(L) Meminta bantuan kerana malas atau tidak berupaya.
(P) Meminta dan memberi bantuan sebagai tanda sayang dan hendak bermanja.


(L) Akan melawan dan menjauhkan diri dan membisu seribu bahasa apabila berlaku pertengkaran.
(P) Biasanya mengalah dan berpura-pura setuju dengan pasangannya.


(L) Tidak suka bercakap tentang pasangannya
(P) Suka bercerita tentang pasangannya dan menghormatinya


(L) Agak keberatan meminta maaf
(P) Lebih mudah meminta maaf


(L) Dapat menyesuaikan diri apabila menghadapi kesukaran
(P) Risau apabila menghadapi kesukaran


(L) Suka MEMBUAT keputusan
(P) Suka MENGIKUT keputusan


(L) Terasa selesa berjauhan dgn keluarga
(P) Suka bersama keluarga


(L) Berfikir jangka panjang dalam pelbagai perkara, penyelesaian untuk kebaikan jangka panjang
(P) Berfikir cara pendek yang lebih hanya untuk selesaikan sesuatu cara dengan cepat

korg jgn tertukar lak... L for boy and P for girl ok....
;)
#So pasni saling la faham n memahami antara 1 sama lain kan huhu~~

No comments: